Bună seara!
Am închis un balcon cu tâmplărie de termopan într-un complex rezidential compus din 4 blocuri.
Eu locuiesc la blocul numărul 4, ultimul bloc dat în folosință. Anul trecut s-au făcut o reclamație dintr-un alt complex către blocul 1, reclamația nu știu în ce a constat. Chestia este că am primit o sesizare de la poliția locală (disciplina în construcții) cum că trebuie să merg sa le dau niste acte și că voi fi amendat pentru închiderea balconului cu termopan. Nu sunt doar eu in situația asta, suntem mai mulți locatari. Da, închiderea balconului a fost făcută fără autorizație de construcție. Menționez că acest balcon a fost închis pentru că doar la 10 metri am un alt bloc și am închis pentru a fi practic și a-mi păstra intimitatea pentru că de la acel bloc se vede totul în apartament.
Ok, am primit amenda, am platit-o și am depus după actele pentru un certificatul de urbanism și implicit pentru intrarea în legalitate. A fost refuzat de către primăria sectorului 3, acordarea de autorizatie de construcție pe motiv că afectează imaginea urbanistica a zonei. Construcția nu pune in pericol pe nimeni și nu afectează nici o imagine urbanistica deoarece sunt situat între blocuri, blocurile având doar o distanta de 10 metri. Am fost zilele trecute sa vad ce balcoane sunt închise, iar la blocul 1 și 2 sunt închise 30 de balcoane cu tâmplărie de termopan. Blocul 3 nu este închis nici un balcon iar blocul 4 sunt 5 apartamente închise dintr-un total de 20 de apartamente. Acum vine momentul in care se poate sa fiu executat sa demolez acea tâmplărie de termopan iar eu nu îmi doresc acest lucru. Cei de la blocul 1 și 2 se spune că au scăpat deoarece au trecut 3 ani de la închiderea cu termopan al balconului, dar dacă ar fi să mă pună sa le demolam doar cei din blocul 4, aici nu ar fi vorba de discriminare, de faptul că nu afectează și blocurile 1 și 2 imaginea urbanistica. In logica mea, ar trebui sa le demoleze și la ceilalți balcoanele, daca afectează imaginea urbanistica. Va rog să mă ajutați și să îmi spuneți, as avea câștig de cauză în instanță, cu probe cum că nu afectează pe nimeni constructia, fata nu a avut de suferit în urma construcției?
Lucrarea a fost executată cu scopul de a asigura: izolarea termică a locuinței (în special în sezonul rece), protecția față de poluare și intemperii, creșterea gradului de utilizare a spațiului.
Precizez că această modificare:
nu afectează structura de rezistență a clădirii, nu modifică retragerile sau regimul de înălțime,
este similară cu lucrările realizate la alte apartamente din același bloc.
Va mulțumesc!
Va doresc o seara buna!