avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Balcon inchis
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Balcon inchis

Balconul meu a fost inchis de tatal meu cu cornier si sticla inainte de 1989. Am fost reclamat la politia locala pentru acest fapt. Care pot fi consecintele asupra mea,in urma acestei reclamatii ? Balconul se afla la fatada blocului. Va multumesc !
1) Politia nu cred ca are ce sa va faca,ca nu e de competenta lor asa ceva.
2) Daca tatal dvs a inchis balconul inainte de 1989,trebuie sa fii existat si o aprobare,autorizatie de la primarie ptr inchiderea balconului.
3) Au trecut 23 ani de atunci,probabil ca autorizatia de construire ( inchiderea balconului ) tatal dvs nu o mai are, si intrebarea se pune asa: Tocmai dupa 23 ani se face reclamatie? Pana acum nu a facut nimeni reclamatie? De unde stie cel/cea care v-a reclamat la politie ca balconul nu ar fii inchis cu aprobare?
De fapt reclamatia a fost facuta initial la Primarie,la un birou care se ocupa de modificari si constructii fara autorizatii.Acestia ,dupa caz, trimit sesizarile reclamantului la Politia locala.Eu nu stiu nimic despre ce autorizatie a avut sau nu tatal meu. Reclamatii au fost facute de aceasta persoana la toti locatarii care au inchis balconul si care au apartamente la fata blocului.
politia nu are nimic de a face.....ci urbanistica din cadrul primariei...... poate ca ei au facut sesizarile? dar oricum cei de la urbanistica sunt cei care au autoritate si pot amenda in constructii, in cazul in care va aparea un proces-verbal de sanctionare puteti contesta acel proces si va aparati cu ce aveti....eventual cu faptul ca nu s-au sesizat 23 de ani....
Multumesc !
Trebuie sa contrazic mesajele, raspunsurile de mai sus.
In cadrul poilitie locale exista "Serviciul Control Urbanism". Politia locala este in subordinea primariei iar acest serviciu este in cadrul acestei politii.
Asa ca toate au legatura.
Orice persoana poate reclama la primarie ceva legat de urbanism, constructii ilegale, lucrari de constructii neautorizate, deranjul facut de executarea constructiilor, modificari asupra constructiilor existente s.a.m.d.. Sesizarile ajung la acest serviciu care trece la verificarea lor.
Atat dumneavoastra cat si vecinii vor explica celor care vin sa verifice ca acele balcoane au fost inchise de mult, ca nu deranjeaza pe nimeni...
Probabil ca veti fi lasati in pace ori cel mai rau lucru care vi se poate intampla ar fi sa vi se puna in vedere, ca intr-un anumit termen, sa intrati in legalitate. Asta poate insemna dezafectarea acelor balcoane sau obtinerea autorizatiei de inchidere de la primarie.

Alte discuții în legătură

Este necesara autorizatie pentru inchidere balcon cu termopan ? proging10 proging10 Buna ziua, Este necesara autorizatie pentru a inchide un balcon cu termopan (pentru sporirea confortului termic) situat la etajul III al unui bloc cu 4 ... (vezi toată discuția)
Inchidere balcon cu termopan - teava gaze Tutzu Tutzu Am cumparat de curand un apartament la parter, cu 2 balcoane. Pentru cele 2 balcoane exista toate aprobarile, iar aceste balcoane sunt prevazute sa fie ... (vezi toată discuția)
Inchidere neautorizata a balconului, ce poate face asociatia de locatari? madanic32 madanic32 Buna ziua Locuiesc intr-un complex de locuinte nou. In contractul de vanzare cumparare al apartamentului scria clar ca nu se pot face modificari la fatada ... (vezi toată discuția)