avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 349 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Scutire impozit local urmaș veteran război încadrat ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Scutire impozit local urmaș veteran război încadrat în handicap sever (psihic)

Bună ziua,
Dacă un urmaș de veteran de război (soția) este încadrată intr-un grad de handicap sever (psihic) și are domiciliul și drept de uzufruct viager (să folosească și să locuiască pt tot restul vieții ) asupra casei pentru care până acum nu a plătit impozit (scutire legală), este potrivit legii scutită în continuare de plata impozitului pe locuința în care locuiește?

Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Bogdan Misc , utilizator 08:55, 25 Martie 2025
Bună ziua,
Mă poate ajuta cineva cu un răspuns? Are dreptul să beneficieze această persoană de scutire de impozit? Mai sunt în vigoare prevederile referitoare la scutirile pt urmașii veteranilor de război? Sau, cel putin, dacă poate fi scutită în baza faptului că este persoană cu handicap grav (psihic) pentru locuința și terenul de domiciliu?
Am nevoie de o lămurire, cei de la primărie au făcut și în trecut tot felul de încurcături, iar acum nu știu ce să mai cred.

Mulțumesc

Bogdan Misc a scris:

Bună ziua,
Dacă un urmaș de veteran de război (soția) este încadrată intr-un grad de handicap sever (psihic) și are domiciliul și drept de uzufruct viager (să folosească și să locuiască pt tot restul vieții ) asupra casei pentru care până acum nu a plătit impozit (scutire legală), este potrivit legii scutită în continuare de plata impozitului pe locuința în care locuiește?

Mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutirea de impozit mareleg2 mareleg2 este necesara stimularea profesorilor / educatorilor debutanti prin scutirea de impozit pe salariu pe o perioada de cativa ani se poate reintroduce in ... (vezi toată discuția)
Impozit persoana cu handicap oprita oprita Buna ziua; Mama mea detine o suprafata de cca.3 ha teren agricol intr-o localitate, dar in prezent se afla in grija mea, fiind persoana cu handicap grav, ... (vezi toată discuția)
Impozit pe locuinta bogdaner bogdaner stiu ca persoanele cu handicap sunt scutite de la plata impozitului pe locuinta, sau in cazul in care locuieste cu parintii, acestia sunt scutiti de la plata ... (vezi toată discuția)