avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi

Miercuri, 26 martie, are loc evenimentul: Taxarea muncii în 2025: Modificări, provocări și soluții. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decontare navetă bugetari, cum se aplică mașinilor ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decontare navetă bugetari, cum se aplică mașinilor electrice? ...

Decontare navetă bugetari, cum se aplică mașinilor electrice?
Odată cu apariția mașinilor electrice (EV - electric vehicle) era de așteptat. că acestea vor intra și în posesia unor bugetari (ex. profesori), care la rândul lor au dreptul la decontarea navetei. Totuși, practica cum arată, decontarea navetei se face în continuare pe șablonul tradițional: cerere de decontare, însoțit de bonuri de carburant (sau abonament, dar nu este cazul discuției) și copia Certificatului de înmatriculare a mașinii. Bineînțeles, să fie pe benzină sau motorină, conform bonurilor de combustibil prezentate spre decontare. Bineînțeles, decontarea se face până la valoarea abonamentului și actul normativ stabileşte totodată că decontarea navetei se realizează proporţional cu perioada de activitate din cadrul unei luni calendaristice, pe baza pontajului lunar.
Întrebarea mea este: dacă naveta se decontează proporțional cu pontajul, cu prezența, atunci de ce mai avem nevoie de bonurile de combustibil, care să acopere toată suma decontată? Cum procedăm în cazul mașinilor electrice? De ce nu este acceptat copia Certificatului de înmatriculare a mașinii electrice? Decontarea oricum nu se face pe consum, ci pe valoarea totală a abonamentului emis pe ruta respectivă. Care oricum este documentat la rândul său, că din când în când se solicită o adeverință din partea transportatorilor cu valoare abonamentelor emise pe rutele și distanțele respective. Avem reglementare pentru decontarea cheltuielii în cazul mașinilor electrice? Sau ar trebui interpretat legislația în vigoare puțin mai cu bună credință? Adică, mi se pare că această decontare este "acoperită" de cel puțin 3 ori: adeverință transportator, pontaj, bonuri de combustibil.

Alte discuții în legătură

Decont navetă profesori _lorica_ _lorica_ Bună seara, Am o problemă cu decontarea navetei și aș vrea să știu părerea dvs. 1. Între localitatea de domiciliu și școală sunt 18 km, dar nu ... (vezi toată discuția)
Pentru profesorii care se deplaseaza cu autoturismul personal ... ileana dita ileana dita Pentru profesorii care se deplaseaza cu autoturismul personal un abonament de transport pe ruta scoala- localitate de domiciliu achizitionat la inceputul ... (vezi toată discuția)
Decontare transport - combustibil have have Va rog sa-mi spuneti care sunt criteriile de decontare a transportului, respectiv a combustibilulului in cazul in care fac naveta intre localitatea de ... (vezi toată discuția)