avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pentru profesorii care se deplaseaza cu autoturismul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pentru profesorii care se deplaseaza cu autoturismul personal ...

Pentru profesorii care se deplaseaza cu autoturismul personal un abonament de transport pe ruta scoala- localitate de domiciliu achizitionat la inceputul anului scolar l (in lipsa unei adeverinte) , insotit de bonurile de carburant aferente fiecarei luni ,poate fi folosit ca inscris doveditor al cuantumului cheltuielilor cu naveta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:06, 23 Ianuarie 2023
Conform legislatiei in vigoare, "decontarea cheltuielilor cu efectuarea navetei pentru personalul care se deplaseaza cu autoturismul/ ambarcatiunea proprietate personala sau detinut/a legal cu orice titlu, in cazurile prevazute la alin. (6), se face la valoarea unui abonament pentru ruta respectiva sau pentru distante similare" - art 7, alin (7) din Norme metodologice, anexa la HG nr. 569/2015.

Documentele justificative prezentate de beneficiar lunar la decont, pentru luna precedenta, unitatii de invatamant sunt urmatoarele:
a) abonamentele, emise de operatorii de transport auto/feroviar/naval in conformitate cu reglementarile legale in vigoare, utilizate in luna precedenta;

b) biletele emise de operatorii de transport auto/feroviar/naval in conformitate cu reglementarile legale in vigoare, utilizate in luna precedenta, acceptate numai in cazurile prevazute la art. 7 alin. (3);

c) bonurile de achizitie a carburantului, pentru transportul efectuat cu autoturismul/ ambarcatiunea proprietate personala sau detinut/a legal cu orice titlu, iar suma decontata se calculeaza potrivit prevederilor alin. (7). Valoarea bonurilor prezentate la decont trebuie sa fie cel putin egala cu valoarea sumei decontate.
Mulțumesc pentru răspuns!
Situația mea este urmatoarea: Operatorul de transport de pe ruta pe care o parcurg nu eliberează adeverințe doveditoare., astfel încât am cumpărat un abonament ca să pot dovedi cuantumul cheltuielilor de transport lunare.
Am dus și bonuri de carburant peste valoarea abonamentului luna de luna dar naveta mi se deconteaza pe 50% din suma conform unei adeverințe obținută de dl. contabil pentru o ruta similara.
Mi s-a spus ca suma de pe abonament poate fi decontata în luna emiterii, în perioada următoare naveta îmi va fi decontata tot pe adeverinta lor de pe o ruta similara.
Mi se pare abuziva procedura și nu înțeleg unde în lege se specifica în ce mod se poate dovedi valoarea abonamentului pe ruta respectiva ,
V-am mentionat anterior care sunt documentele ....cand achizionati un abonament nu vi se da bon ?
Abonamentul este însoțit de chitanță care precizează suma plătită, numărul de zile și ruta .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atunci aceea este dovada c/v

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare navetă profesori Prof. David Prof. David Bună seara! Sunt cadru didactic și fac naveta cu un mijloc de transport în comun. În lunile incomplete, ex. februarie 2021, 1-5 vacanță, 8-28 ... (vezi toată discuția)
Naveta cadre didactice kis.katalin kis.katalin Buna ziua, Am o cadre didactice care solicita decontarea navetei cu autoturism, respectiva 7,5 l benzina premium/100 km. Dar mentionez ca cadre didactice ... (vezi toată discuția)
Decontare navetă profesori Traistaru Gheorghe Traistaru Gheorghe Bună ziua! Sunt cadru didactic navetist. Naveta între domiciliu și școală o fac cu autoturismul personal. Lunar depun documente pentru decontare, iar ... (vezi toată discuția)