avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decontare navetă profesori
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decontare navetă profesori

Bună seara! Sunt cadru didactic și fac naveta cu un mijloc de transport în comun. În lunile incomplete, ex. februarie 2021, 1-5 vacanță, 8-28 activitate, firma de transport nu eliberează abonamente în prima jumătate a lunii. Sunt nevoit să achiziționez bilete de călătorie 5 zile, 8-12.02.2021. De pe 15.02 până pe 28.02 firma de transport eliberează abonamente. În această situație, cum se calculează decontarea navetei? Se iau în calcul biletele de călătorie sau se calculează în funcție de costul lunar al abonamentului? Vă mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 26 Februarie 2021
Prof. David, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabimona , utilizator 14:15, 24 Noiembrie 2022
Se iau in calcul biletele de transport emise de operatorii de transport auto .
Buna ziua. In legătură cu decontarea navetei. Cum pot beneficia de aceasta neavând carnet de conducere nici mijloc de transport în comun la orele potrivite. Fac naveta cu o colega de serviciu care are autoturism personal. Cum pot face dovada că eu îi plătesc acesteia ? Cei care suntem pusi în situația de a face naveta ,"la ocazie",pentru că nu există mijloc de transport în comun la ora necesara, nu putem beneficia de decont?
Mulțumesc.
Mulțumesc pentru răspuns, însă primăria nu vrea sa ia in calcul biletele emise de firma de transport daca nu le am efectiv pentru a le depune langa cererea pentru decont.

Este legal ceea ce fac ei? Nu este normal că dovada sa fie făcută cu buletinul? Devreme ce eu ajung la serviciu zi de zi este clar că am ajuns cu un mijloc de transport pe care
l am plătit.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iunie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Potrivit legii , documentele justificative prezentate de beneficiar lunar la decont, pentru luna precedentă, unității de învățământ sunt următoarele:
a) abonamentele, emise de operatorii de transport auto/feroviar/naval în conformitate cu reglementările legale în vigoare, utilizate în luna precedentă;
b) biletele emise de operatorii de transport auto/feroviar/naval în conformitate cu reglementările legale în vigoare, utilizate în luna precedentă, acceptate numai în cazurile prevăzute de lege;
c) bonurile de achiziție a carburantului, pentru transportul efectuat cu autoturismul/ambarcațiunea proprietate personală sau deținut/ă legal cu orice titlu, iar suma decontată se calculează potrivit prevederilor legale. Valoarea bonurilor prezentate la decont trebuie să fie cel puțin egală cu valoarea sumei decontate.

obs
Nu mai citati raspunsurile. Apasati direct RASPUNDE.
Sunt acceptate bilete doar în situația în care firma de transport nu face abonament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru profesorii care se deplaseaza cu autoturismul personal ... ileana dita ileana dita Pentru profesorii care se deplaseaza cu autoturismul personal un abonament de transport pe ruta scoala- localitate de domiciliu achizitionat la inceputul ... (vezi toată discuția)
Lege decontare naveta mARA_Mara mARA_Mara Buna ziua! Va rog frumos,sa imi spuneti: -care este legea in vigoare care reglementeaza decontarea navetei cadrelor didactice; -daca este corect sa se ... (vezi toată discuția)
Decontare abonament naveta alina_25 alina_25 Cunostiinta profesor de meserie face naveta la tara abonament lunar 200 lei primarul de acolo refuza contrar legii sa il deconteze. In ... (vezi toată discuția)