avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decontare abonament naveta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decontare abonament naveta

Cunostiinta profesor de meserie face naveta la tara abonament lunar 200 lei primarul de acolo refuza contrar legii sa il deconteze.
In aceasta situatie cam ce poate face?
Il poate da in judecata? Daca da care sunt pasii de urmat?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: alina_25 , utilizator 18:10, 22 Iulie 2013
1. Personalul didactic care face naveta trebuie să îşi înregistreze lunar (anual, dacă naveta se face cu autoturismul personal, iar decontarea se face la nivelul abonamentului sau ori de câte ori se modifică valoarea abonamentului) la secretariatul unităţii de învăţământ cererea prin care solicită decontarea navetei (Anexa 1), copie după actul de identitate şi actele justificative:
- abonament sau bilete de călătorie dacă naveta se face cu mijloc de transport în comun;
- copie după certificatul de înmatriculare a autoturismului, după împuternicirea notarială (dacă este cazul) şi adeverinţă de la firma transportatoare privind valoarea abonamentului pe ruta respectivă când naveta se face cu autoturismul şi există mijloc de transport în comun pe ruta respectivă;
- copie după certificatul de înmatriculare a autoturismului şi după împuternicirea notarială (dacă este cazul) când se face naveta cu autoturismul şi nu există mijloc de transport în comun pe ruta respectivă.

2.. Consiliului de Administrație al unității de învățământ va aproba sumele necesare decontării navetei și va emite o hotărâre (Anexa 2) pe care o va comunica în termen de 5 zile(maxim) Consiliului local .

Procedura pentru decontarea navetei
[ link extern ]

3. Se poate promova o actiune in instanta pentru a se recupera c/v abonamentului lunar.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Naveta cadre didactice kis.katalin kis.katalin Buna ziua, Am o cadre didactice care solicita decontarea navetei cu autoturism, respectiva 7,5 l benzina premium/100 km. Dar mentionez ca cadre didactice ... (vezi toată discuția)
Decont navetă profesori _lorica_ _lorica_ Bună seara, Am o problemă cu decontarea navetei și aș vrea să știu părerea dvs. 1. Între localitatea de domiciliu și școală sunt 18 km, dar nu ... (vezi toată discuția)
Invatamint lucian j. lucian j. care este modul de decont al cadrelor didactice pt naveta? (vezi toată discuția)