avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj amiabil-condiții:Am divorțat amiabil de soț, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj amiabil-condiții:Am divorțat amiabil de soț, la notar, urmează un partaj, tot ...

Am divorțat amiabil de soț, la notar, urmează un partaj, tot amiabil.
În timpul căsătoriei am achiziționat astfel: el a înființat o firmă, la care este unic administrator (si care, dealtfel, este cu pierderi) si mie mi-au dat părinții mei prin contract de vanzare-cumparare casa și un teren, la care soțul a devenit coproprietar, deoarece eram căsătoriți.
Noi dorim sa renunțăm de buna voie la ,,bunul" achizitionat de celalalt, adică eu nu am pretenție la firma lui, el nu dorește nimic din casa de la părinții mei.
Putem face renunțarea la dreptul din ,,bunul" celuilalt și sa nu-l despagubim cu o sultă?
Am putea face această renunțare cu titlu gratuit la notar? Și sa plătim doar taxe notariale?
Mulțumesc pentru răspuns!
Cel mai recent răspuns: AdnanaG , utilizator 18:33, 26 Martie 2025
Buna ziua,
Este posibila egalizarea loturilor fara sulta in situatia in care partile au ajuns la acest consens. Partajul se poate face notarial.
Cu stima,

Ultima modificare: Miercuri, 26 Martie 2025
gi-jane2, moderator
Mulțumesc de răspuns!
Dar actul de renunțare la drepturile ce se cuvin de la celalalt soț poate fi atacat în viitor de eventualii alți moștenitori (ma refer la eventualii viitori moștenitori ai soțului, pot ataca acest act de renunțare din partea tatalui)?

SCA Lãncrãnjan, Prodan si Asociatii a scris:

Buna ziua,
Este posibila egalizarea loturilor fara sulta in situatia in care partile au ajuns la acest consens. Partajul se poate face notarial.
Cu stima,

nu e o renuntare, e un partaj si nu pot ataca decat daca ar fi vb de o donatie
Mulțumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj - la notar sau în instanță? Anne Maria Anne Maria Caz: Se supune partajului o casă cu două intrări și o curte comună ambelor intrări. Împărțirea casei și a curții pe lungime sau lățime, presupune ... (vezi toată discuția)
Donatie sau act vanzare cumparare adrianc007 adrianc007 Buna ziua, As dori sa cumpar 1/2 din partea fratelui meu dintr-un apartament, mostenit de la parinti. Succesiunea este facuta dupa tata si dupa mama. Cum este ... (vezi toată discuția)
Bună seara. am certificat de moștenitor eu și mătușa mea. ... Julia 555 Julia 555 Bună seara. Am certificat de moștenitor eu și mătușa mea. Ce trebuie sa fac dacă nu ne înțelegem ce vrem sa facem cu casa? Eu vreau sa o vând și ea ... (vezi toată discuția)