avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare la mostenire

Unul din părinții mei a decedat în urma cu mulți ani. La momentul actual pot avea drept de moștenire asupra imobilului la care era coproprietar. In plus, pot avea drept de mostenire și asupra bunurilor (terenuri) deținute de bunicul meu, tatăl acestui parinte, întrucât nu mai există soție supraviețuitoare și toți copiii sai au renunțat la moștenire. Am aflat de aceasta posibila moștenire anul trecut.

Nu sunt interesata de moștenirea din partea bunicului și doresc sa renunț sau sa nu fiu inclusa in dezbaterea succesiunii dacă aceasta va fi deschisa de vreun alt succesor.

Îmi puteți confirma dacă aceasta renuntare afectează și dreptul la moștenire asupra bunurilor părintelui meu?
Exista alta posibilitate de a "scapa" de aceasta mostenire fără a-mi fi afectate drepturile asupra mostenirii bunurilor ce vin pe cale directa de la părintele meu?

Ultima modificare: Miercuri, 26 Martie 2025
dandelion, utilizator

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire de la bunici ma_ria ma_ria Buna seara, bunicii au murit, unul in 1992, celalalt in 2000 si nu s-a dezbatut mostenirea din varii motive. In prezent mai traiesc doi dintre cei 6 frati, ... (vezi toată discuția)
Succesiune cbcr cbcr Buna ziua, Daca se incepe dezbaterea unei succesiuni in instanta care sunt mai multi mostenitori, se poate cere doar dreptul de proprietate al unui teren ... (vezi toată discuția)
Deschiderea succesiunii dupa 33 ani. rolena rolena Buna ziua ! Va rog daca vreti sa-mi raspundeti la cateva intrbari ; Bunicul meu a decedat in 1976,in anul 1993 s-a emis Titlu de proprietate in numele sau, ... (vezi toată discuția)