avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata CASS-ului din chirii si dobanzi
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata CASS-ului din chirii si dobanzi

Buna. O intrebare privind plata CASS-ului. Eu castig din chirii deci achit aceasta suma prin declaratia unica. Apoi daca banii sunt tinuti la banca trebuie sa platesc iar CASS pt depasirea sumei de 19800 lei din dobanda?
Ultima modificare: Joi, 27 Martie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioana Chirita , Consultant fiscal 14:13, 27 Martie 2025
Buna ziua,

Dobanda este venit din investitii si intra in calcului plafonului de CASS. Doar dobanda, nu si principalul.
Pentru calcul plafon CASS se iau in calcul venitul net din inchiriere si dobanda.
www.avocatnet.ro/articol_692...

Va las aici si un articol publicat azi in care regasiti si informatia solicitata
Ultima modificare: Joi, 27 Martie 2025
Ioana Chirita, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul și plafoane cass chirii & dobânzi 2024 SpF2016 SpF2016 Să zicem că voi avea așa: - chirie 30 000 lei - dobanzi 10 000 lei Total: 40 000 lei (=12,1 salarii minime) La chirie se aplică cote forfetare de 20% ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cass/cas va rog sa ma ajutati cu un raspus si spuneti-mi ... Talla Talla Buna ziua, CASS/CAS Va rog sa ma ajutati cu un raspus si spuneti-mi care este procedura. Referitor la plata CASS pentru 2023. 1. Daca nu ridic ... (vezi toată discuția)
Venituri din mai multe surse Rdee Rdee Daca obtin venituri din dividende ce depasesc 24960 platesc CASS in valoare de 2496 lei/an dar mai obtin si venituri din chirii in valoare de 19740 deci as ... (vezi toată discuția)