avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Abuz in serviciu+Intimidare+Discriminare a Politiei
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Abuz in serviciu+Intimidare+Discriminare a Politiei

Abuz in serviciu+Intimidare+Discriminare a Politiei

La data de 10.03.2025., am sesizat prin e-mail Biroul pentru Protecția Animalelor Harghita, faptul că, în curtea vecinului cu care am gardul comun, se află un câine, legat în mijlocul curții, de aproximativ 5 zile fără apă și mâncare, fără adăpost, aflându-se într-o stare foarte rea. Am subliniat că nu este prima oară când vecinul respectiv se arată total dezinteresat față de suferința animalelor și am solicitat ajutorul instituției pentru salvarea sărmanului animal.
În data de 12.03.2025, reprezentanții BPA Harghita s-a deplasat la fața locului, din câte știu pentru amendarea proprietarului. Însă, după aceea, au intrat în mod abuziv în curtea subsemnatului cu mașina (!), în care se aflau trei agenți, unul purtând chiar vestă antiglonț, creând prin această acțiune o sperietură zdravănă pentru soția mea. Văzând că dețin 2 câini, unul ciobănesc german și unul de rasă comună, mi-au cerut actele lor și mi-au aplicat:
- o amendă de 5.000 de lei
- un avertisment
Conform descrierii din Procesul-verbal, pentru ciobănescul german dețin acte, carnet de sănătate și carte de origine. Se susține că exemplarul de rasă comună nu ar fi înregistrat, microcipat și sterilizat. Le-am arătat la fața locului că femela este înregistrată, are carnet de sănătate și este vaccinată la zi.
I-am rugat daca tot sunt aici si imprastie cu amenzi atunci sa dea o raita si la vecinii rromi raspunsul fiind ahh nu se poate..

Alte discuții în legătură

Înregistrare câine Eugen Lucian Eugen Lucian Dacă animalul este ținut în curte tot trebuie înregistrat și microcipat? (vezi toată discuția)
Sterilizare caine de rasa cu stapan bucuresti alabastra alabastra Buna ziua, am un pui de Beagle - este specificat in carnetul de sanatate : \\" rasa : Beagle \\" Va rog sa imi spuneti daca sunt obligata prin lege sa il ... (vezi toată discuția)
Caini comunitari gabrielaghm gabrielaghm Buna ziua tuturor, As dori sa ma ajutati cu un sfat deoarece nu stiu unde exact trebuie sa ma adresez pentru a rezolva o problema care deja incepe sa imi ... (vezi toată discuția)