Cu cativa ani in urma am fost implicat intr-un accident rutier culpa comuna in urma caruia s-au produs daune domeniului public.
Acum cateva zile am primit o "Comunicare adresa" in posta prin care trebuie sa formulez o intampinare ca raspuns la o "Cerere de valoare redusa" deschisa de primaria respectiva impotriva mea si a celuilalt sofer implicat in evenimentul rutier.
In acea "Cerere de valoare redusa" eu si celalalt sofer aparem vinovati deoarece nu avem RCA valabil la data verificarii (care s-a facut acum, in anul curent). La data producerii evenimentului ambii aveam RCA valabil, consemnat in PV de constatare intocmit de Politia Rutiera.
Valoarea daunelor cerute este foarte mica.
Intrebarile mele:
1. Cum pot rezolva cel mai simplu si rapid acest lucru si sa platesc valoarea daunei?
2. Are sens sa intru intr-o discutie legata de valabilitatea RCA si sa contest cele scrise in dosarul de "Cererea de valoare redusa"?
3. O potentiala contestatie la pct 2 ar putea duce la scaderea clasei de Bonus/Malus pe RCA? Primaria se mai poate constitui ca parte intr-un dosar solutionat deja de firma RCA pentru acelasi eveniment?
Polita rca cu malus
cole10
Buna ziua!
Am nevoie de un sfat in privinta politelor RCA. Acum mai bine de 2 ani, in septembrie 2009 am avut un accident foarte usor, eu fiind vinovatul. ... (vezi toată discuția)