avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Salutare, Cu cativa ani in urma am fost implicat ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Salutare, Cu cativa ani in urma am fost implicat intr-un accident ...

Salutare,

Cu cativa ani in urma am fost implicat intr-un accident rutier culpa comuna in urma caruia s-au produs daune domeniului public.
Acum cateva zile am primit o "Comunicare adresa" in posta prin care trebuie sa formulez o intampinare ca raspuns la o "Cerere de valoare redusa" deschisa de primaria respectiva impotriva mea si a celuilalt sofer implicat in evenimentul rutier.
In acea "Cerere de valoare redusa" eu si celalalt sofer aparem vinovati deoarece nu avem RCA valabil la data verificarii (care s-a facut acum, in anul curent). La data producerii evenimentului ambii aveam RCA valabil, consemnat in PV de constatare intocmit de Politia Rutiera.

Valoarea daunelor cerute este foarte mica.

Intrebarile mele:
1. Cum pot rezolva cel mai simplu si rapid acest lucru si sa platesc valoarea daunei?
2. Are sens sa intru intr-o discutie legata de valabilitatea RCA si sa contest cele scrise in dosarul de "Cererea de valoare redusa"?
3. O potentiala contestatie la pct 2 ar putea duce la scaderea clasei de Bonus/Malus pe RCA? Primaria se mai poate constitui ca parte intr-un dosar solutionat deja de firma RCA pentru acelasi eveniment?

Multumesc!

Ultima modificare: Joi, 27 Martie 2025
DanF1, utilizator

Alte discuții în legătură

Rca: cum se poate regla clasa bonus malus imediat după vânzarea unei mașini? cumpărătorul autoturismului meu a produs o daună iar eu am aflat doar când am fost afectat VC-tin VC-tin Buna ziua,cum se poate regla clasa bonus malus daca in urma vanzarii unui vehicul cumparatorul a produs o dauna iar eu am aflat deabea dupa un an si doua luni ... (vezi toată discuția)
Dobanda conform normelor csa dextar dextar Salutare tuturor masina unui prieten a fost implicat intr-un eveniment rutier in urma cu 1 an si ceva, cei de la firma de asigurari [EDITAT] au refuzat sa il ... (vezi toată discuția)
Polita rca cu malus cole10 cole10 Buna ziua! Am nevoie de un sfat in privinta politelor RCA. Acum mai bine de 2 ani, in septembrie 2009 am avut un accident foarte usor, eu fiind vinovatul. ... (vezi toată discuția)