avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Mama mea are 58 de ani si nu a lucrat niciodata, a ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Mama mea are 58 de ani si nu a lucrat niciodata, a crescut ...

Buna ziua!mama mea are 58 de ani si nu a lucrat niciodata,a crescut 3 copii,tata a decedat.Poate lua pensie de urmaș?cum se procedeaza?va multumesc
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 07:40, 28 Martie 2025
Ati primit arspuns aici
www.avocatnet.ro/forum/discu...

Nu mai descheti alte topicuri legate de aceeasi problema.
Mama dvs. va putea primi pensie de urmas , cand va implini varsta standard de pensionare , daca au fost casatoriti cel putin 10 ani . Aceasta varsta standard o puteti afla in anexa 5 a Legii 360/2023 ( gasiti Legea pe internet ) si este in functie de data nasterii - luna si an . Daca tatal dvs. a decedat recent , poate lua pensie timp de 6 luni de la data decesului . La implinirea varstei standard , plata pensiei se reia . Nu e relevant ca a crescut copii .
Ultima modificare: Vineri, 28 Martie 2025
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

a întrat în vigoarea lege pensiilor cu copii? ... Simonaelena37@ Simonaelena37@ Bună seara! A întrat în vigoarea lege pensiilor cu copii? Mama are 61 de ani și 4 copii ,tatăl meu are 38 de ani și 9 luni de munca cotizati.Are dreptul ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas sotie supravietuitoare iosifk iosifk Buna ziua, Tatal meu a murit anul trecut in noiembrie, era pensionar (58 ani) de circa 7 ani, mama mea nu a mai lucrat din anul 1992, au fost casatoriti de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, o salariata este nascuta in luna noiembrie 1963 - ... savcon savcon Buna ziua, o salariata este nascuta in luna noiembrie 1963 - conform anexei nr. 5 din Legea 360/2023 varsta standard de pensionare este de 62 ani si 6 lunii ... (vezi toată discuția)