Un membru al familiei are Schizofrenie si este pus sub interdictie judiciara. Tatal lui , care ii era tutore legal, a decedat recent, iar buletinul lui e expirat.
Mama lui a depus actele pentru a-i deveni ea tutore ( si astfel pentru a-i face buletinul), am astetat o luna pana cand judecatorul ne-a facut o programare. Intrebarea mea este: oare in cat timp va primi aprobare sa ii faca buletin copilului?Exista vreo sansa ca judecatorul sa prezinte in aceasi zi o decizie, sau avem iarasi de asteptat saptamani intregi? Mentionez ca urgenta noastra este buletinul, nu intreaga procedura de tutore. Se poate sa ii dea o adeverinta provizorie, pana se legalizeaza partea cu tutore?
„Intrebarea mea este: oare in cat timp va primi aprobare sa ii faca buletin copilului?” Dureaza destul.
„Exista vreo sansa ca judecatorul sa prezinte in aceasi zi o decizie, sau avem iarasi de asteptat saptamani intregi?”
Aveti de asteptat saptamani intregi.
„Se poate sa ii dea o adeverinta provizorie, pana se legalizeaza partea cu tutore?”
Daca persoana semneaza si daca se deplaseaza, incercati sa mergeti cu el la buletine.
Sau, mergeti dvs mai intai acolo si va informati prin viu grai si apoi mergeti cu el acolo.
Citatie
rares27
Buna ziua ...ieri am primit o citatie sa ma prezint la curtea de apel pentru nu stiu ce dosar ca si inculpat......vreau sa va spun ca eu nu am avut nici un ... (vezi toată discuția)