avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, tatăl meu a locuit în apartamentul meu, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, tatăl meu a locuit în apartamentul meu, după moartea ...

Bună ziua, tatăl meu a locuit în apartamentul meu, după moartea lui , sora vitrega îmi cere banii deoarece cît a trăit tatăl l-a căutat din cînd în cînd și ia dus mîncare( pe care tatăl meu totdeauna i-a plătit) și la căutat la spital. Și acum după moartea tatălui îmi cere mie bani deoarece avut grija. Întrebarea este ...am eu vreo obligație față de soră vitregă? Mulțumesc pentru răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 08:57, 2 Aprilie 2025
14 din 14 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua, Adica , cu alte cuvinte , sora dvs cere bani de la dvs pentru mancarea data tatalui ei (si al dvs) in timpul vietii acestuia?
Nu, nu aveti vreo obligatie de despagubire fata de dansa in acest sens. Este si ridicola si imorala aceasta solicitare.
Mulțumesc pentru răspuns, așa gindeam și eu dar întrebarea mea este ... mă poate da in judecata?
9 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si eu va pot da pe dvs in judecata. Si dvs ma puteti da pe mine sau pe X in judecata.
Discutia care conteaza este daca este temeinica cererea sau nu este temeinica.
In cazul prezentat de dvs., nu este temeinica o eventuala actiune in instanta civila.
(desigur, sub rezerva ca ceea ce ati spus este cum ati spus, si ca nu exista si alte elemente)
Corect ce au spus antevorbitorii. Numai ca daca sora este vitrega si recunoscuta de tata va veni la succesiune. Daca provine dinspre mama cu alt barbat nu va veni. La noi legea si nu omul prin testament stabileste ce se intimpla cu averea acestuia dupa trecerea in nefiinta. Succes!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista moștenire , deci nu va fi nici o succesiune....

ibn a scris:

Corect ce au spus antevorbitorii. Numai ca daca sora este vitrega si recunoscuta de tata va veni la succesiune. Daca provine dinspre mama cu alt barbat nu va veni. La noi legea si nu omul prin testament stabileste ce se intimpla cu averea acestuia dupa trecerea in nefiinta. Succes!

Alte discuții în legătură

Succesiune - mostenire rrizou rrizou Buna ziua Help!!! Lipsesc din tara de 22 de ani si am parere de lucruri numai ca vizitator. Sint in judecatorie cu fiica de la al doilea soti al mamei ... (vezi toată discuția)
Mostenire prin testament blecota blecota Buna ziua, daca tatal meu vitreg imi lasa prin testament toata averea sa numai mie, copii lui pot ataca acest testament? Adica, exista riscul ca eu conform ... (vezi toată discuția)
Testament, atacare jano_ildiko jano_ildiko Buna ziua! Am urmatoarea problema:daca bunica mea a murit si acum bunicul are intentia sa faca un testament in care ne lasa averea mie si matuselor mele. ... (vezi toată discuția)