Buna ziua!
Am urmatoarea problema:daca bunica mea a murit si acum bunicul are intentia sa faca un testament in care ne lasa averea mie si matuselor mele. Problema este doar ca una dintre matusi este fiica vitrega a bunicului,bunica a adus-o in casatorie.Si acum bunicul vrea sa lase in mod egal sau chiar mai mult din averea lui matusii vitrega.
Va rog sa-mi spuneti daca exista posibilitatea ca dupa moartea bunicului sa atacam acest testament prin motiv ca ne-a fost atinse drepturile de succesori rezervatari,si daca exista o asemenea posibiltate CUM??.Mentionez ca bunicul in afara de certificat de mostenitor nu are nici titlu de proprietate nici carte funcIara in regula asupra imobilelor.
Mersi ptr rabdare ca ati citit!!
Daca a fost fiica adoptata atunci are aceleasi drepturi ca matusile care sunt fiice bune.
Daca partea pe care i-o va lasa incalca rezerva succesorala a celorlalte matusi, atunci puteti cere in instanta reductiunea liberalitatilor excesive.
Buna ziua,
S-a dezbatut succesiunea de pe urma bunicii?
Daca da, cum s-a impartit masa succesorala?
In functie de varsta bunicului acesta poate incheia singur sau insotit de un reprezentant al primariei un testament legal.
El nu va putea sa imparta decat cotitatea disponibila din masa sa succesorala.
Restul se imparte mostenitorilor legali in randul carora sora vitrega nu intra.
dati mai multe explicatii ca sa va ajutam.
Mersi ptr raspuns si asa m-am lamurit putin.Bunicul nu vrea sa se faca acuma succesiunea dupa bunica,asa crede ca atunci matusei vitrege vine doar o cota parte dupa certfificatul de mostenire la care bunica decedata avea cota parte 50 %.
Dar bunicul mai are o mostenire dupa srtabunici unde are cota parte 100%,matusii vitrege vrea sa lasa si din aceasta mostenire care ar veni ptr tatalmeu si ptr matusii,iar din celalalt imobil pe care au dobandit-o impreuna cu bunica vrea sa lase chiar mai mult decat ar veni in mod legal.
Ce avem de facut ,ca matusa vitrega sa primeasca doar cota parte dupa bunica??
Matusa o mosteneste în egala măsură cu frații ei ( sau mostenitorii acestora)pe bunica. Pt averea bunicului, acesta ii poate lasa prin testament ce dorește având grija sa nu va încalce rezerva succesorala care e de jumatate fata de cat ați moșteni legal. Asta înseamnă că dacă ii lasa mai mult și nu pe tot din ce are, e ok, nu veți avea ce face.
Mostenire
ContSters225985
Va rog sa-mi raspundeti si mie la aceasta intrebare!! Bunicii sotului meu,in casa carora stam,au doua fete. Sotul meu este copilul unei fiice ,a fost crescut ... (vezi toată discuția)