avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament, atacare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament, atacare

Buna ziua!
Am urmatoarea problema:daca bunica mea a murit si acum bunicul are intentia sa faca un testament in care ne lasa averea mie si matuselor mele. Problema este doar ca una dintre matusi este fiica vitrega a bunicului,bunica a adus-o in casatorie.Si acum bunicul vrea sa lase in mod egal sau chiar mai mult din averea lui matusii vitrega.
Va rog sa-mi spuneti daca exista posibilitatea ca dupa moartea bunicului sa atacam acest testament prin motiv ca ne-a fost atinse drepturile de succesori rezervatari,si daca exista o asemenea posibiltate CUM??.Mentionez ca bunicul in afara de certificat de mostenitor nu are nici titlu de proprietate nici carte funcIara in regula asupra imobilelor.
Mersi ptr rabdare ca ati citit!!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:55, 24 Februarie 2016
Daca bunicul incalca rezerva succesorala a tatalui meu si a matusei si lasa din propria mostenire mai mult ptr matusa mea vitrega decat ptr fiica sa propriu,atunci ziceti ca nu avem ce sa facem??
Matusa vitrega oricum primeste partea dupa bunica,dar asa se pare ca bunicul mai vrea sa lasa si din mostenirea proprie.
jano_ildiko a scris:

Nu a fost adoptata,doar a locuit ci ei vreo 10 ani .Si acum bunicul vrea sa primim averea lui in mod egal,ceea ce consider ca nu e corect.

Doamna, corect este ca bunicul, sa faca ce doreste cu bunurile lui. In timpul vietii poate sa-i faca acte de vanzare cumparare, daca doreste.
Corect este sa-i respectati dorinta. Are dumnealui un motiv pt care vrea sa o recompenseze pe fiica vitrega.
Prin moștenire legala nu ar moșteni fiica bunicii, însă e dreptul bunicului sa facă ce dorește cu averea sa. Dacă doneaza sau lăsa testament, e adevărat ca trebuie sa asigure moștenitorilor rezervatari, rezerva. Dacă lasa testament, e sănătos la mine.. nu o sa aveți ce face, atacati degeaba testamentul. Dacă ii lasa ei tot, puteți sa îl atacati, veți culege doar rezerva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ContSters225985 ContSters225985 Va rog sa-mi raspundeti si mie la aceasta intrebare!! Bunicii sotului meu,in casa carora stam,au doua fete. Sotul meu este copilul unei fiice ,a fost crescut ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa moarte iuli113 iuli113 ma intereseaza si pe mine daca ma poate ajuta cineva. bunica mea a decedat ea este trecuta in c.f.ca fiind proprietara a unui imobil,bunica are un sot pe ... (vezi toată discuția)
Testament - intrebari gabicluj gabicluj Buna ziua. Am o nelamurire legata de procedura care se urmeaza pentru executarea unui testament. Pe scurt: Daca defunctul lasa mostenire prin testament, toate ... (vezi toată discuția)