avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Darea in plata între asociati
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Darea in plata între asociati

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca as proceda corect, pentru stingerea datoriei catre asociati, la vanzarea unui imobil prin darea in plata, in urmatoarea situatie:
Imobilul are peste 20 ani vechime si este format din spatiu comercial si locuinta de serviciu, in anul 2004 a fost intabulat spatiul comercial ca urmare a extinderii locuintei, iar in anul 2013 imobilul a trecut in proprietatea societatii la valoarea de inventar de 211.000 lei. In ultimii ani s-au efectuat lucrari de modernizare atat a imobilului cat si a terenului aferent, toate fiind inregistrate distinct in fisa imobilului si pe cheltuieli si dedus TVA aferent, valoarea de inventar actuala fiind de 320.000 lei. La vanzarea imobilului, aplic TVA doar la partea de modenizare, iar la valoarea de 211.000 lei minus amortizarea, nu aplic TVA, conform actelor normative in vigoare, care spun ca nu se aplica TVA la cladirile vechi? Evaluarea actuala, mentionata in raportul de evaluare, este de 316.000 lei. Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 31 Martie 2025
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Vanzare locuinta construita pe firma teodorescu_mgv@yahoo.com teodorescu_mgv@yahoo.com Buna ziua, am o societate (SRL) care a achizitionat un teren pe care a construit o casa, toate cheltuielile fiind suportate din societate, in luna aprilie au ... (vezi toată discuția)
Renovare sediu miricadana miricadana pentru renovare sediu (gresie, usi, parchet, vopsit, mobila, frigider, cuptor, hota) cum se inregistreaza pe contul 6028, 604 sau toata valoarea pe 611. Si ... (vezi toată discuția)
Ajustare tva dulugaby30 dulugaby30 Indeplinesc conditiile pt a iesii de la Tva dar trebuie sa fac ajustarea si vreau s a intreb daca este bine Am urmatoarea speta: SC are un stoc de marfa ( ... (vezi toată discuția)