avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi

Joi, 15 mai, are loc evenimentul - Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA ajustare tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

ajustare tva

Indeplinesc conditiile pt a iesii de la Tva dar trebuie sa fac ajustarea si vreau s a intreb daca este bine
Am urmatoarea speta: SC are un stoc de marfa ( cont 371)de 20.461 lei mai are achizitionat in 18.11.2007 un autoturism in valoare de 24.335 lei la care am dedus un tva de 4624 lei, in luna 09.2009 am achizitionat tamplarie pvc in valoare de 6.303 lei la care am dedus un tva in valoare de 1197lei.
Ajustarea o fac in felul urmator:
La stoc 20.461 x 24% = 4911 lei
la auto din perioada de 5 ani au trecut 3 ani si au mai ramas 2 ani adica 4624 /5 anix 2 ani( ramasi) =1850 lei
la tamplaria pvc din 5 ani a trecut doar un an si au ramas 4 ani
1197/5 ani x 4 =958 lei.
Deci in decoti aferent lunii ianuraire care trb depus pana in 25.02.2011 trebuie sa trec la rd. 26 cu semnul minus suma de 7719 pe care trebuie sa ii si platesc.
Va rog sa imi spuneti daca este bine asa???
SI CE INREGISTRATI CONTABILE TREBUIE FACUTE
VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: jester , utilizator 18:06, 18 Ianuarie 2011
la stocul de marfa ajustati taxa dedusa efectiv pe baza facturilor de la furnizori, nu tva neexigibila.
autovehiculul are perioada de ajustare de 5 ani, adica 2007-2011 si trebuie sa returnati numai 1/5, nu 2/5.
la fel si la pvc, perioada de ajustare este 2009 - 2013 si trebuie sa retunati 3/5 nu 4/5.
aici este un pic de discutat.
tamplaria de pvc banuiesc ca ati achizitionat-o pentru a moderniza o cladire, nu?
trebuie avut in vedere ce valoare are modernizarea in raport cu valoarea cladirii, eventual care este perioada de amortizare ramasa a cladirii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajustare tva NEG_DORI NEG_DORI va rog vreau sa stiu si eu care sunt inreg contabile la ajustare tva stoc de marfa comert cu amanuntul trecere de la platitor de tva la neplatitor .imi ... (vezi toată discuția)
Trecere neplatitor-platitor tva iclaudia19 iclaudia19 buna seara, care sunt inregistrarile contabile pentru evidentierea tva in momentul in care se face trecerea de la neplatitor la platitor tva...sold 371-27872.8 ... (vezi toată discuția)
Ajustare tva si/sau notificare chirie crinarug crinarug Am sa va rog sa-mi spuneti parerea Dvs. in urmatoarea problema: In 2006 societatea A (neplatitoare de TVA - deci nu s-a dedus TVA) cumpara teren cu imobil de ... (vezi toată discuția)