avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Vanzarea produselor
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Vanzarea produselor

Buna ziua!

Am o nelamurire despre vanzarea produselor (sunt la inceput, ma documentez ca sa fie totul in conformitate). Daca cumpar niste produse (fara factura) si le vand pe diferite site-uri (marketplace) si intr-un an obtin sub 18.000 lei, trebuie sa platesc doar impozitul pe venit ?(bineinteles, avand PFA).
Ultima modificare: Luni, 31 Martie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioana Chirita , Consultant fiscal 16:56, 31 Martie 2025
Daca nu aveti factura, chitanta, ordin de plata, etc. pentru vanzari si achizitii, nu aveti cum justifica venitul declarat. In baza declaratiei de venit se emite de catre ANAF decizia de impunere si taxare.
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua,

Incepand cu anul 2024, pe PFA se plateste si CASS chiar daca venitul este sub 6 salarii minime.

Daca 18.000 reprezinta venitul net veti plati:

CASS = 10%* 18.000 = 1.800
Daca nu sunteti salariat sau daca nu platiti CASS din alte surse la nivel de 6 salarii, veti platii CASS le nivel de 6 salarii 6*4050*10% = 2.430. Chiar si in acest caz, doar suma de 1.800 este deductibila pentru calcului impozitului,

Impozit = 10%8 (18.000 - 1.800) = 1.620

Solicitati furnizorului factura pentru a putea justifica deductibilitatea cheltuielilor, plus ca pot aparea si alte implicatii legale privind provenienta marfii,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fara factura fiscala margareta teodorescu margareta teodorescu Firma la care lucrez vrea sa achizitioneze arbusti pt gradina de la un producator local ce nu e pers juridica sau pfa ci are doar certificat de producator? ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli protocol pentru pfa la norma de venit, platitor de tva alexberi alexberi Nu am inteles este cum se calculeaza plafonul pentru cheltuielile de protocol ale unui PFA platitor de TVA impozitat la norma de venit. Intreb pentru ca, fiind ... (vezi toată discuția)
Pe lângă salariu mai am venituri din dobânzi și titluri de stat micutul1978 micutul1978 O persoana fizica este salariata, cu contract de munca cu normă întreagă. In afara de veniturile din salariu, am obtinut (incasat) in anul 2023 din PFA suma ... (vezi toată discuția)