Buna ziua!
Am cumparat un produs sh de la o persoana fizica (olx) pe firma .
Firma noastra este platitoare de TVA si aplicam sistemul de tva la marja de profit.
Am intocmit borderou insa contabila imi spune ca trebuie obligatoriu sa fac si autofactura...
Problema este ca am doar adresa completa a vanzatorului si nu pot face rost si de CNP... am pastrat chitanta de la curier.
Cum pot proceda in acest caz?
De luna trecuta am inceput sa cumparam produse sh( electronice ) de la persoana fizice .
Da, conform normelor metodologice ale art 312, aveti obligativitate de a emite autofactura.
(6) În scopul aplicării art. 312 alin. (13) și (14) din Codul fiscal, persoana impozabilă revânzătoare va îndeplini următoarele obligații:
....
d) va emite o factură prin autofacturare către fiecare furnizor de la care achiziționează bunuri supuse regimului special și care nu este obligat să emită o factură. Factura emisă prin autofacturare trebuie să cuprindă următoarele informații:
1. numărul de ordine și data emiterii facturii;
2. data achiziției și numărul cu care a fost înregistrată în jurnalul special de cumpărări prevăzut la lit. a) sau data primirii bunurilor;
3. numele și adresa părților;
4. codul de înregistrare în scopuri de TVA al persoanei impozabile revânzătoare;
5. descrierea și cantitatea de bunuri cumpărate sau primite;
Cu siguranta contabilul Dvs. va poate ajuta cu mai multe informati despre cum se emite autofactura.
Tva achizitie auto sh
my_me
Buna ziua, ati putea sa ma ajutati intr-o mica problema? Societatea a cumparat un auto second de la o persoana fizica din tara, auto care va fi folosit la ... (vezi toată discuția)