avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Condamnat la 3luni pentru un accivend cu vatamare ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Condamnat la 3luni pentru un accivend cu vatamare corporala din culpa

Salut. Am fost condamnat la 3Luni de inchisoare cu suspendare si 2,3 luni perioada de incercare. Nu stiu prea multe ce inseamna asta. Am fost judecat pentru Vatamare corporala din culpa. Am facut un accident in urma cu 3 ani si 2 dintre pasageri au fost raniti si au primit unul 90zile de ingrijire si altu 120. Cei doi au depus declaratii in timpu procesului ca ei nu au nici o pretentie nimic ca nu au nici o pretentie nimic si nu vor sa patesc nimic dar insa am primit 3luni cu suspendare. As vrea sa stiu si eu ce o sa se intample cu eprmisul meu. Va rog daca ma puteti ajuta si daca imi puteti da un sfat daca se merita sa fac recurs sau cum s-o numi si am sanse sa scap fara suspendare tinand cont ca victimele nu au depus nici o plangere. Hotarare judecatoreasca suna asa:
În baza art. 334 C.pr.pen. dispune schimbarea încadrării juridice a faptelor inculpatului GCC din infracţiunea prevăzută de art. 184 alin. 2 si 4 C.pen. cu aplicarea art. 33 lit. b C.pen. in infracţiunea prevăzută de art. 184 alin. 2 si 4 C.pen. si infracţiunea prevăzută de art. 184 alin. 2 si 4 C.pen. cu aplicarea art. 33 lit. b C.pen. Condamnă pe inculpatul GCC - la pedeapsa de 3 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă prevăzută de art. 184 alin 2, 4 C.pen. cu retinerea art. 74 lit. a C.pen - la pedeapsa de 3 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă prevăzută de art. 184 alin. 2, 4 C.pen. cu retinerea art. 74 lit. a C.pen. În baza art. 33 lit. b – art. 34 lit. b C.pen. constată că infracţiunile sunt concurente, contopeşte cele două pedepse şi dispune ca inculpatul să o execute pe cea mai grea, respectiv pedeapsa de 3 luni închisoare. În baza art. 81 C.pen. dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei şi fixează termenul de încercare de 2 ani şi 3 luni conform art. 82 C.pen. Atrage atenţia inculpatului asupra dispozitiilor art. 83 C.pen. În baza art. 313 alin. 1 din Legea nr. 95/2006 şi art. 14 şi art. 346 C.pr.pen. admite acţiunea civilă a părţii civile Spitalul Judetean Pitesti şi obligă pe inculpat în solidar cu partea responsabilă civilmente S.C. ARA S.A. – Sucursala Munteniaş, să-i achite suma de 5379.33 lei cu titlu de despăgubiri materiale. Ia act că partile vatamate PAC şi ªFC nu s-au constituit parti civile. În baza art. 191 C.pr.pen. obligă pe inculpatul să achite suma de 550 lei cheltuieli judiciare avansate de stat în cauză. Cu apel în termen de 10 zile de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru celelalte parti. Pronunţată în şedinţă publică de la 10.02.2010.

Va rog sa imi spuneti si mie ce o sa se intample cu permisu meu si daca imi va fi anulat dupa ce perioada am dreptul sa dau iar de permis si daca se mai poate un sfat daca se merita sa fac recurs si daca am vre-o sansa sa ies mai bine sau nu. Va Multumesc
Cel mai recent răspuns: boerica , utilizator 14:48, 17 Februarie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Da, este lipsit de sens sa ma faceti ceva.
Din punctul meu de vedere nu aveti nicio sansa.
Doar sa nu va declare parchetul apel...

avocat Claudiu Lascoschi
Intotdeauna exista o sansa daca incerci.Puteti sa faceti apel, e dreptul dvs. si asupra laturii penale si a celei civile daca nu sunteti de acord cu sentinta. Permisul va fi anulat cand hotararea va deveni definitiva. Daca nu exista recidiva, va puteti prezenta la un nou examen la un an de la data ramanerii definitive a hotararii.
Desi sunt unul dintre cei mai optimisti avocati din tara nu vad sensul.
Dreptul exista, dar mai mult de atat...
Din punct de vedere "avocatesc".tocmai pentru ca dreptul exista,useul trebuie sa beneficieze de el,folosind calea atac pe care o mai are de urmat,cea a recursului.
Din punct de vedere posibilitatii de a fi admis un astfel de recurs,daca nu exista alte motive temeinice si eu ma declar sceptic.
Pana la urma dvs.sunteti singurul dvs.judecator si sunteti cel care va hotara in legatura cu promovarea sau nu a recursului

Alte discuții în legătură

Pedeapsa cu aplicarea art. 81 cod penal - termen obtinere nou permis idaady idaady Solutie: În baza art. 178 alin. 1, 2 C. pen., cu aplicarea art. 3201 alin. 7 C.proc.pen., condamnă pe inculpatul ...................................., la ... (vezi toată discuția)
Cand imi pot lua permisul inapoi ? fady2all fady2all În baza art. 208 alin. 1 ? 209 alin. 1 lit. e şi g cu aplic. art. 3201 alin. 7 C.pr.pen. condamnă pe inculpatul x la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru ... (vezi toată discuția)
Redobandire pemis anulat rusumaryo rusumaryo buna ziua!am fost condamnat in anul 2010 dupa cum urmeaza; În baza art.178 alin.1, 2, 5 C.pen., condamnă inculpatul la 4 ani închisoare pentru săvârşirea ... (vezi toată discuția)