Salut. Am fost condamnat la 3Luni de inchisoare cu suspendare si 2,3 luni perioada de incercare. Nu stiu prea multe ce inseamna asta. Am fost judecat pentru Vatamare corporala din culpa. Am facut un accident in urma cu 3 ani si 2 dintre pasageri au fost raniti si au primit unul 90zile de ingrijire si altu 120. Cei doi au depus declaratii in timpu procesului ca ei nu au nici o pretentie nimic ca nu au nici o pretentie nimic si nu vor sa patesc nimic dar insa am primit 3luni cu suspendare. As vrea sa stiu si eu ce o sa se intample cu eprmisul meu. Va rog daca ma puteti ajuta si daca imi puteti da un sfat daca se merita sa fac recurs sau cum s-o numi si am sanse sa scap fara suspendare tinand cont ca victimele nu au depus nici o plangere. Hotarare judecatoreasca suna asa:
În baza art. 334 C.pr.pen. dispune schimbarea încadrării juridice a faptelor inculpatului GCC din infracţiunea prevăzută de art. 184 alin. 2 si 4 C.pen. cu aplicarea art. 33 lit. b C.pen. in infracţiunea prevăzută de art. 184 alin. 2 si 4 C.pen. si infracţiunea prevăzută de art. 184 alin. 2 si 4 C.pen. cu aplicarea art. 33 lit. b C.pen. Condamnă pe inculpatul GCC - la pedeapsa de 3 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă prevăzută de art. 184 alin 2, 4 C.pen. cu retinerea art. 74 lit. a C.pen - la pedeapsa de 3 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă prevăzută de art. 184 alin. 2, 4 C.pen. cu retinerea art. 74 lit. a C.pen. În baza art. 33 lit. b – art. 34 lit. b C.pen. constată că infracţiunile sunt concurente, contopeşte cele două pedepse şi dispune ca inculpatul să o execute pe cea mai grea, respectiv pedeapsa de 3 luni închisoare. În baza art. 81 C.pen. dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei şi fixează termenul de încercare de 2 ani şi 3 luni conform art. 82 C.pen. Atrage atenţia inculpatului asupra dispozitiilor art. 83 C.pen. În baza art. 313 alin. 1 din Legea nr. 95/2006 şi art. 14 şi art. 346 C.pr.pen. admite acţiunea civilă a părţii civile Spitalul Judetean Pitesti şi obligă pe inculpat în solidar cu partea responsabilă civilmente S.C. ARA S.A. – Sucursala Munteniaş, să-i achite suma de 5379.33 lei cu titlu de despăgubiri materiale. Ia act că partile vatamate PAC şi ªFC nu s-au constituit parti civile. În baza art. 191 C.pr.pen. obligă pe inculpatul să achite suma de 550 lei cheltuieli judiciare avansate de stat în cauză. Cu apel în termen de 10 zile de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru celelalte parti. Pronunţată în şedinţă publică de la 10.02.2010.
Va rog sa imi spuneti si mie ce o sa se intample cu permisu meu si daca imi va fi anulat dupa ce perioada am dreptul sa dau iar de permis si daca se mai poate un sfat daca se merita sa fac recurs si daca am vre-o sansa sa ies mai bine sau nu. Va Multumesc
Intotdeauna exista o sansa daca incerci.Puteti sa faceti apel, e dreptul dvs. si asupra laturii penale si a celei civile daca nu sunteti de acord cu sentinta. Permisul va fi anulat cand hotararea va deveni definitiva. Daca nu exista recidiva, va puteti prezenta la un nou examen la un an de la data ramanerii definitive a hotararii.
Din punct de vedere "avocatesc".tocmai pentru ca dreptul exista,useul trebuie sa beneficieze de el,folosind calea atac pe care o mai are de urmat,cea a recursului.
Din punct de vedere posibilitatii de a fi admis un astfel de recurs,daca nu exista alte motive temeinice si eu ma declar sceptic.
Pana la urma dvs.sunteti singurul dvs.judecator si sunteti cel care va hotara in legatura cu promovarea sau nu a recursului