avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cat trebuie sa platesc contributia la sanatate?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cat trebuie sa platesc contributia la sanatate?

buna ziua. La un venit de 44000 ron anul 2024, cat trebuie sa platesc contributia la sanatate?
Ultima modificare: Luni, 7 Aprilie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: luciancheles , utilizator 18:06, 8 Aprilie 2025
Din ce tipuri de venit provin banii? De la o activitate economica (pfa), din investitii (dobanzi, dividende), chirii?
La fiecare se cam deosebește modul de calcul.
din chirii. Mulțumesc
Pentru venituri din chirii în valoare anuală impozabilă de cel puțin 6 sau 12 sau 24 de salarii minime brute pe țară, se declara în declarația unica și cass.
Pentru 2024, salariul minim brut este de 3.300 de lei.
Odată cu completarea declarației, va va calcula automat acolo și cât rezulta de plata.
Veți avea de plata 3960 lei pentru ca va incadrati la minim 12 salarii.
Ultima modificare: Luni, 7 Aprilie 2025
george-neagu, moderator
V-am necajit si-mi pare rau, de fapt suma se care vorbeam este pentru 2 persoane deci ea se imparte la 2 adica 22000 ron de persoana ,nu stiu daca este acelasi lucru . Îmi cer scuze pentru ca nu am fost destul de clar .Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 8 Aprilie 2025
luciancheles, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozite și contribuții pentru venituri independente anastasemisu anastasemisu Bună ziua, As dori sa aflu ce impozite și contribuții datorez pentru mai multe tipuri de venituri. Înregistrez câteva venituri dintr-o chirie, din ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit si contributii pensie si sanatate Anastasia gar Anastasia gar Buna ziua, sunt medic colaborator ( un fel de PFi) si sunt si salariata in spital de stat. Pt 2023 am un profit sub 12 salarii brute minime pe economie, dar am ... (vezi toată discuția)
Venituri din mai multe surse Rdee Rdee Daca obtin venituri din dividende ce depasesc 24960 platesc CASS in valoare de 2496 lei/an dar mai obtin si venituri din chirii in valoare de 19740 deci as ... (vezi toată discuția)