avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Am un credit și plătesc la el de vreo 3 ani și în ...
Discuție deschisă în Executare silită

Am un credit și plătesc la el de vreo 3 ani și în 3 ani nici ...

Am un credit și plătesc la el de vreo 3 ani și în 3 ani nici un sfert din el nu a scăzut și acum îmi cer 3000-3500 de lei pe lună
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 22:39, 7 Aprilie 2025
Buna ziua

Daca este un credit luat de la IFN, verificati daca vi se aplica prevederile legii 243/2024, art 5 si 6: [ link extern ]

Totusi, situatia ar putea fi perfect normala daca ati ales rambursarea in rate egale. In acest caz, in primele luni valoarea din principal e mica. Cand ati facut creditul, ati primit si un scadentar. In el este trecuta pentru fiecare luna valoarea din principal precum si dobanda. Din pacate asta e situatia creditelor cu rate egale. La inceput platesti foarte putin din principal (din banii imprumutati), iar cea mai mare parte din rata este dobanda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scadentar la un credit in euro simonaluana simonaluana buna ziua, nu stiu daca am nimerit bine sectiunea, dar daca tot sunt aici as avea urmatoarea speta: o cunostinta a luat un credit in euro de la o banca, in ... (vezi toată discuția)
„legea 243/2024 – pot închide anticipat creditul ifn și îmi pot recupera banii plătiți în exces?” alexandru.bc05 alexandru.bc05 Am un credit IFN la Credius în valoare inițială de 3600 lei, pe care îl rambursez de 21 de luni cu rate lunare de 450 lei. În conformitate cu prevederile ... (vezi toată discuția)
Cum se aplica legea 243/2024 ? este corect cum a procedat ifn-ul ... Arrow127 Arrow127 Cum se aplica legea 243/2024 ? Este corect cum a procedat IFN-ul mai jos ? Am luat un imprumut de la un IFN in 26.09.2023 in valoare de 3500 lei la care am ... (vezi toată discuția)