avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Tatal meu a decedat acum 5 ani si a detinut ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Tatal meu a decedat acum 5 ani si a detinut niste ...

Buna ziua. Tatal meu a decedat acum 5 ani si a detinut niste bunuri- o casa la tara si niste pamant. Suntem trei frati, doi din ultima casatorie a tatalui, unul din prima casatorie. Fratele din prima casatorie a decedat, are o fiica, si cred ca sotia lui mai este in viata. Nu stim nimic de ele, nu avem adresa de contact, tot ce stim este ca locuiesc intr-o localitate de langa bucuresti (nu o sa dau numele localitatii). Ce este cel mai bine sa facem eu si fratele? Sa mergem la un avocat sau la un notar? Intrucat eu sunt plecata din tara, nu am avut timp sa merg sa rezolv, nicio procedura nu a fost inceputa. Avocatul/ notarul poate fi din Bucuresti, sau trebuie sa fie de unde a locuit tata? Pamanatul este dat in arenda si se incaseaza o suma de bani anual care se da pe intretinerea curtii si casei, electricitate, impozit, momentan. As vrea sa stiu unde trebuie sa merg sa rezolv si cum? Valoarea proprietatii este mica, nu stiu daca merita sa investesc sume mari sa fac actele.
Ultima modificare: Luni, 7 Aprilie 2025
Elisabeth., utilizator

Alte discuții în legătură

Cine plateste taxele si impozitele glaura glaura Buna ziua, am o intrebare la dvs. In 2004 a decedat mama mea, revenindu-ne prin mostenire (3 mostenitori, tata 2/8, fiica 3/8 si frate 3/8) bunuri, printre ... (vezi toată discuția)
Intrebare succesiune/mostenire onna onna Buna seara ! Va rog sa ma ajutati cu un sfat in rezolvarea unei probleme. #-o Ambii bunicii au decedat, ultimul acum 3 ani, din casatoria lor au rezultat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am niste intrebari: 1. doi frati, poate unul din ei ... Typhon Typhon Buna ziua. Am niste intrebari: 1. Doi frati, poate unul din ei sa renunte la dreptul sau de proprietate in favoarea celuilalt, in ceea ce priveste casa ... (vezi toată discuția)