Buna ziua.
Am niste intrebari:
1. Doi frati, poate unul din ei sa renunte la dreptul sau de proprietate in favoarea celuilalt, in ceea ce priveste casa parinteasca?
2. Prin ce acte?
3. Dupa decesul ambilor frati, poate unul din urmasii fratelui care a cedat dreptul de proprietate sa aiba pretentii asupra unei parti din suma obtinuta din vanzarea casei parintesti a celor doi frati?
Ca sa fiu mai clara: tatal meu si fratele lui au avut aceeasi casa parinteasca. Tatal meu s-a casatorit in alta localitate si fratele lui a ramas in casa parinteasca. Dupa multi ani, au decedat, fiecare dintre ei avand cate un copil, eu fiind fiica celui care s-a casatorit si s-a mutat in alta localitate. Dupa decesul lor (al fratilor), fiica celui care a ramas in casa parinteasca, a vandut casa tatilor nostri.
4. Sunt indreptatita la obtinerea unei parti din suma rezultata din vanzarea casei?
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
1. Poate sa renunțe, dar nu în favoarea nimanui.
Renunțarea este pura și simpla.
Fiind doi moștenitori, ca efect al renunțării unuia, celalalt rămâne unic moștenitor.
2. Printr-o declarație de renunțare autentica (la notar).
3. Dacă tatăl dvs a renunțat la succesiunea bunicilor, nu.
Cedare mostenire
44axa
Buna ziua,
Am o problema in legarura cu cedarea unei parti dintr-o mostenire.
La vatra bunicilor paterni a ramas un frate de al tatalui meu care la randul ... (vezi toată discuția)