Buna ziua,
Am un teren pe care nu este nimic construit, este o gradina in vale 1300mp pe care se poate construi doar pe o suprafața de vreo 300mp, la strada (13mp, singurul teren gol de pe strada). Cei de la Consiliul Local, la vremea aceea, au fost înțelegători si l-au pus ca, arabil, sa plătesc un impozit mai mic, pe Cartea Funciara, este trecut ca "teren pentru construcții". Pana anul trecut am plătit o suma modica de 15 ron si anul asta mi-a venit 1030 ron....acum este alta persoana si aplica legea....La origine a fost alt aspect, un vecin, si-a făcut niște geamuri cu vedere spre curtea mea, după 15 ani de la construcția casei, le-a desenat pe proiect cu creionul sa zica ca au fost in proiect....o istorie lunga, cei de la consiliu nu au luat nici o atitudine, spunându-mi sa îl dau in judecata.....așa m-au găsit cu încadrarea terenului la arabil, nu le-a plăcut insistenta mea....Totuși e o suma foarte mare. Vecinul meu are 1500mp si casa, plătește doare 800ron. Eu pe teren, cu vreo 30 de pomi 1030 impozit...
Se poate împarți pământul, o parte de 1000mp arabil si 300mp construibil? si cum se procedează? 1000mp nu se poate construi, e vale si razoare.
Mulțumesc