avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren pentru construcții
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren pentru construcții

Buna ziua,
Am un teren pe care nu este nimic construit, este o gradina in vale 1300mp pe care se poate construi doar pe o suprafața de vreo 300mp, la strada (13mp, singurul teren gol de pe strada). Cei de la Consiliul Local, la vremea aceea, au fost înțelegători si l-au pus ca, arabil, sa plătesc un impozit mai mic, pe Cartea Funciara, este trecut ca "teren pentru construcții". Pana anul trecut am plătit o suma modica de 15 ron si anul asta mi-a venit 1030 ron....acum este alta persoana si aplica legea....La origine a fost alt aspect, un vecin, si-a făcut niște geamuri cu vedere spre curtea mea, după 15 ani de la construcția casei, le-a desenat pe proiect cu creionul sa zica ca au fost in proiect....o istorie lunga, cei de la consiliu nu au luat nici o atitudine, spunându-mi sa îl dau in judecata.....așa m-au găsit cu încadrarea terenului la arabil, nu le-a plăcut insistenta mea....Totuși e o suma foarte mare. Vecinul meu are 1500mp si casa, plătește doare 800ron. Eu pe teren, cu vreo 30 de pomi 1030 impozit...

Se poate împarți pământul, o parte de 1000mp arabil si 300mp construibil? si cum se procedează? 1000mp nu se poate construi, e vale si razoare.
Mulțumesc

Alte discuții în legătură

Tva la terenurile intravilan arabile in comparatie cu terenurile intravilan construibile cnet cnet In codul fiscal art. 141 alin 2 litera f scrie: \\\\"Prin exceptie, scutirea (de TVA) nu se aplica pentru livrarea de constructii noi, de parti de constructii ... (vezi toată discuția)
Diferenta suprafata teren intravilan in acte fata de masuratori cadastrale serbannistor serbannistor Sunt interesat sa cumpar un teren intravilan, insa am niste semne de intrebare si as dori sa ma ajutati, daca stiti. Prima problema este data de diferenta ... (vezi toată discuția)
Caut un teren care să se încadreze în bugetul meu dar ce am găsit e teren agricol, însă într-o zonă în continuă dezvoltare. ce părere aveți, se poate construi? Andreea cip Andreea cip Buna seara..caut urgent un spatiu sa incep o casa si am gasit..pentru bugetul meu..dar am citit pe net si se poate sa nu pot construi..terenul este ... (vezi toată discuția)