avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tata în viață, fata de 30 de ani lasă prin ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tata în viață, fata de 30 de ani lasă prin testament toată ...

Tata în viață ,fata de 30 de ani lasă prin testament toată averea unchiului.
In acest caz ,testamentul va putea fi atacat de către tata?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:02, 14 Aprilie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca moare fata înaintea lui, da, poate ataca testamentul pt ca ii încalcă rezerva succesiunea, parintele fiind nostenitor rezervatar.
Moral, ar trebui sa se gândească la motive care au determinat-o pe fata sa facă asta și i-as respecta dorința, măcar ultima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament paraschiv mariana paraschiv mariana Buna seara, Am un unchi(fratele bunicii) care mi-a facut un testament in fata unui avocat, pentru toate bunurile sale mobile si imobile. Sotia unchiului a ... (vezi toată discuția)
Probleme mostenire amavrancea amavrancea Buna ziua, Ma aflu intr-o situatie delicata si am nevoie urgenta de ajutor. In urma cu 10 ani o matusa in varsta de 76 de ani neavand copii s-a gandit ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog sa ma sfătuiți cum este mai sigur și mai ... Liviur83 Liviur83 Buna ziua! Va rog sa ma sfătuiți cum este mai sigur și mai ieftin ...tatal meu vrea sa treacă niște bunurile pe mine , testamentul este o varianta mai ... (vezi toată discuția)