avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua, Sunt mama unei fetite si voi naste al ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua, Sunt mama unei fetite si voi naste al doilea copil, ...

CCC PENTRU AL DOILEA COPIL NASCUT INAINTE CA PRIMUL SA FACA 2 ANI
Buna ziua,
Sunt mama unei fetite si voi naste al doilea copil, cand primul va avea 1 an si 7 luni.
Poate lua sotul meu CCC pe perioada de 2 ani pentru cresterea celui de-al doilea copil ?
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 16 Aprilie 2025
Dima Marioara, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:20, 17 Aprilie 2025
Da, sotul poate intra in CCC pentru cel de-al doilea copil.
Multumesc pentru raspuns !
In aceasta situatie, mama termina CCC 1 si isi reia activitatea profesionala, iar tatal, incepe CCC2, la nasterea celui de-al doilea copil.
Puteti va rog, sa-mi dati o lege, o ordonanta in care scrie acest lucru, pentru ca am primit numai raspunsuri negative de la institutiile statului ?
Multumesc !
OUG 111/2010 ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Din ccc1 in cc2 daria7 daria7 Buna ziua, am inteles cam cum sta situatia in care nasterea unui bebe 2 se intampla in timpul ccc1, insa am niste nelamuriri in cazul meu care este putin ... (vezi toată discuția)
Conditii de intrarea tatalui in concediu de crestere copil mikemc mikemc Va rog sa ma ajutati cu o opinie privind urmatoarea situatie: 1. sotia este in concediu de crestere copil cu o durata de 2 ani (pentru primul copil), ... (vezi toată discuția)
Concediul pentru cresterea celui de al doilea copilul Clauditza8686 Clauditza8686 Buna ziua! Am si eu o intrebare si va rog sa imi spuneti un raspuns ca sa stiu si eu. Eu sunt in concediu pentru cresterea copilului, am nascut primul copil ... (vezi toată discuția)