avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Buna ziua! In perioada 2016-2018 nu mai știu exact o ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Buna ziua! In perioada 2016-2018 nu mai știu exact o mașină ...

Buna ziua! In perioada 2016-2018 nu mai știu exact o mașină a lovit contorul de curent,a spart cutia și implicit contorul am anunțat echipa de intervenție a înlocuit cutia atât,anul trecut vecinul a rămas fără curent electric soluția echipei de intervenție a fost să tragă un cablu de la contorul meu la vecinul anul trecut și nu a mai sigilat cutia. Nu am știut ce au lucrat ei și nici nu m-am gândit că o să am probleme din cauza aceasta.In februarie 2025 a venit un domn că furam curent și de atunci am mers la două comisii. Ne-au luat la verificat metrologic contorul. Ne-au calculat sa plătim 3000 de kW pe motiv că nu a mers bine contorul , bineînțeles că nu am acceptat am cerut rezultatul verificării contorului și răspunsul a fost "apoi după ce a stat prin mașina" nu mai are relevanță.
Ne-au calculat din 2022 să plătim conform ANRE ,dar în lege scrie clar că plătești din urmă cu 3 ani daca ai CERTITUDINEA,daca nu plătești cu cel mult 6 luni de când a fost ultima data operatorul.Ori la noi nici noi nu mai știm data când s-a intamplat.
Întrebarea mea e de ce sa plătim noi pt greșelile lor ,că nu au făcut lucru cumsecade nici prima dată când a fost lovit contorul nici anul trecut când au tras curent și au lăsat cutia desigilata și operatorul ce atribuțiuni are ? Să citească niste cifre atât?De ce nu a observat problema sa o semnaleze ? Plus că am refuzat categoric sa plătim, iar acum când am fost sa cerem documentele de la ei ,nu ni le-au dat.Nu no s-a zis că avem dreptul la o contestație.Cuvintele celui de la comisie au fost următoarele:" Nu plătiți,atunci ne vedem in instanță"
Ultima modificare: Joi, 17 Aprilie 2025
Cristina St, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cristina St , utilizator 22:22, 17 Aprilie 2025
cu scuze, dar desi este contorul distribuitorului, inregistreaza energia pe care o consumati dvs.
Da sunt de-acord să plătesc conform legii ANRE pe o perioadă de 6 luni . Nu cum ne-au băgat pe gat 3 ani! Indexul a fost transmis lunar ,iar facturile sunt la zi!

adriandimitriu a scris:

cu scuze, dar desi este contorul distribuitorului, inregistreaza energia pe care o consumati dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o problema cu firma enel Larisa1998 Larisa1998 Locuiesc langa Timisoara, la casa , si recent am primit regularizarea , in valoare de 70.000 de lei. Cum este posibil ca , doua calorifere pe curent , cateva ... (vezi toată discuția)
Abuz al unei companii de furnizare a energiei electrice jon74 jon74 In luna martie s-au prezentat la sediul societatii noastre doi angajati ai companiei de furnizare a en.electrice pt.o verificare a contorului.Contorul se afla ... (vezi toată discuția)
Contor de curent luat de furnizor - posibila o expertiza metrologica independenta? contrax contrax Buna ziua. In primul rand imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie. Zilele trecute furnizorul de energie electrica a venit si mi-a ridicat contorul si ... (vezi toată discuția)