Bună ziua,
Aş dori să vă pun o întrebare referitoare la regulile de convieţuire între vecini. Stiu că la oraşe există în blocurile de locuit nişte ore de linişte : de obicei nu se face gălăgie între orele 22 şi 8 şi timp de o oră la vremea amiezii, de obicei între 13 şi 14.
Aş dori să vă întreb dacă aceste ore de linişte nu se aplică şi în mediul rural, acolo unde nu avem blocuri de locuit, ci case şi curţi.
Poate există un vid legislativ în această situaţie, dar mi se pare normal să existe ore de linişte şi în cazul gospodăriilor din mediul rural unde sunt curţi şi locuinţe apropiate.
Si dacă totuşi regulamentul cu orele de linişte pe timp de noapte şi cu ora de linişte de la amiază se aplică si in mediul rul, cum ar fi normal, asta înseamnă că în afară de intervalul 22-8 şi 13-14 cineva poate face gălăgie oricât, poate să îşi lase copiii mici să ţipe de să îţi spargă urechile pentru că este legal şi nu este în intervalul de ‘’linişte’’ ?
Eu am pus această întrebare la telefon unui jurist de pe site-ul
[ link extern ] .
Nu există o legislaţie clară în domeniu? Totuşi nu se poate ca în în timpul zilei, de la ora 8 la ora 22, exceptând ora de la prânz (13-14), vecinii să aibă dreptul să îţi ţipe în cap cât poftesc.
Vă mulţumesc pentru răspuns.
Teodor-Florin ZANOAGA