avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Trebuie declarat la fisc cheltuielile şi veniturile ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Trebuie declarat la fisc cheltuielile şi veniturile preconizate pentru anul în curs?

După înființarea unei firme ( II ), trebuie declarat la fisc cheltuielile şi veniturile preconizate pentru anul în curs. Habar nu am ce cheltuieli şi venituri voi avea. Puteți să-mi spuneți cam ce ar trebui să declar? Este vorba despre o mică cafenea. Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 21 Aprilie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioana Chirita , Consultant fiscal 15:10, 26 Aprilie 2025
Declarati o suma de bani pe care considerati ca o veti realiza (in baza contractelor de prestari servvicii pe care le incheiati). Din suma totala evaluati ca si cheltuieli deductibile un procent, sa zicem 25-30 % din valoarea contractelor incheiate, in functie de domeniul de activitate. In baza acestei declaratii veti impozitat si taxat provizoriu. veti plati anticipat aceste sume.
La sfarsitul anului se face declaratie pe cifre exacte si se corecteaza impozitul si taxele aferente in +/_
După înființarea I.I., aveti la dispoziție 30 de zile pentru a depune declarația unică estimativă la ANAF, prin intermediul SPV
In declaratia unica nu se mai declara venitul estimat pentru anul in curs.
Mulțumesc!
Incepand cu anul 2025 s-a eliminat partea de estimant.

Completati DU doar daca doriti sa va asigurati la sanatate.

Veti depune in 2026 DU pentru venitul realizat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce taxe plătesc în 2019 pentru veniturile realizate din pfa free34ar free34ar Dacă sunt angajata și am și un PFA, ce taxe plătesc în 2019 către statul român pentru veniturile realizate din pfa? (vezi toată discuția)
Declarare venit din pfa elijahlg elijahlg As putea sa declar venitul din PFA infiintat de o luna? In ideea in care in acest fel as figura cu venit inregistrat la ANAF. Multumesc (vezi toată discuția)
Plata cas 2025 UngureanuE UngureanuE Buna ziua. Mi-am infiintat pfa in februarie 2024 si am declarat atunci venituri estimative, estimand ca ma voi incadra in venit net suficient de mare pt plata ... (vezi toată discuția)