avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dorim constituirea unei asociatii de proprietari ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dorim constituirea unei asociatii de proprietari ...

Asociatie de proprietari

Dorim constituirea unei asociatii de proprietari intr-un bloc nou unde momentan este dezvoltatorul .

Blocul are 2 scari dar parcare comuna. Se poate infinta doar pe o scara atata timp cat exista parcarea comuna ?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 15:04, 22 Aprilie 2025
Buna ziua,
Trebuie sa infiintati f. urgent asociatia de proprietari - si este mai bimne pe 2 scari si asta pana cand nu va i-a inainte dezvoltatorul.
Cititi putin legislatia - [ link extern ]
Incercati sa discutati cu minim 3-5 proprietari, constituiti as. prop. dupa care, cine o sa doreasca sa se inscrie in asociatie, o poate face f. simplu.

Daca nu aveti timp si disponibilitate, cautati o firma de infiintat 'societati - asociatii". Sigur vor fi niste costuri, dar pe care le ve-ti putea recupere de la ceilalti vecini.
O sa trebuiasca sa cautati si un administrator, persoana fizica sau firma care sa va faca serviciul de administrarea.
Succes!
Puteti infiinta si pe o scara, uneori e chiar indicat, dar sunt niste conditii, pe care, cine stie, s-ar putea sa nu le puteti respecta :
Articolul 13
(1) Asociația de proprietari se înființează prin acordul scris a cel puțin jumătate plus unu din numărul proprietarilor dintr-un condominiu.
(2) În condominiile cu mai multe tronsoane sau scări se pot constitui asociații de proprietari pe fiecare tronson ori scară în parte numai în condițiile în care proprietatea comună aferentă tronsoanelor sau scărilor poate fi delimitată și în condițiile în care există branșamente separate pe fiecare scară sau tronson.

Treaba cu bransamente separate nu prea place furnizorilor de utilitati, cel putin in ceea ce priveste apa, ei nu stiu decit procesul invers, sa prinda cit mai multi utilizatori pe acelasi bransament, daca pot. Legea cam favorizeaza astfel de companii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua.am și eu o intrebare.acum patru ani ne-am transformat ... Mircea Cojocaru Mircea Cojocaru Bună ziua.Am și eu o intrebare.Acum patru ani ne-am transformat din asociație de locatari în asociație de proprietari.Blocul este format din 4 scari.Pina ... (vezi toată discuția)
Separare lidia01 lidia01 cum procedezi cand vrei ca tu sa ramai cu asociatia mama iar scara cealalta sa isi infiinteze asociatia lor de proprietari (vezi toată discuția)
Iesire din asociație de proprietari Petro38 Petro38 Iesire din asociație de proprietari Buna seara, Suntem o asociație de proprietari formată din 2 scări iar administratorul, care a jucat si rol de ... (vezi toată discuția)