avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi

Miercuri, 21 mai, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spuneti-mi va rog daca un asistent medical cu mai ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spuneti-mi va rog daca un asistent medical cu mai multe contracte part-time...

salutare tuturor. Spuneti-mi va rog daca un asistent medical cu mai multe contracte part-time, dintre care unul la un cabinet medical de familie poate lucra ore suplimentare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:31, 24 Aprilie 2025
Angajații cu contracte de muncă cu timp parțial nu pot desfășura ore suplimentare.

Art. 105 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă cu timp parţial cuprinde, în afara elementelor prevăzute la art. 17 alin. (2), următoarele:
a) durata muncii şi repartizarea programului de lucru;
b) condiţiile în care se poate modifica programul de lucru;
c) interdicţia de a efectua ore suplimentare, cu excepţia cazurilor de forţă majoră sau pentru alte lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor acestora.

Potrivit legii, munca desfășurată peste durata stabilită în contract de către un angajat cu normă parțială este considerată muncă nedeclarată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare pentru angajatii part time? lucialuca lucialuca Buna ziua! Angajatii part time pot sa faca ore suplimentare? (vezi toată discuția)
Cim cu timp partial buiavasi buiavasi buna ziua! as dori sa va intreb daca un angajaat cu cim cu timp partial ( 4 h/zi) poate efectua ore suplimentare va multumesc! (vezi toată discuția)
Schimbarea ordonanței pentru angajații cu normă de lucru part-time Luca Dorin Luca Dorin Bună seara! Nu pot înțelege un anumit lucru. Sunt angajat part-time dar sunt student, deci angajatorul este scutit să plătească în plus statului ... (vezi toată discuția)