avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum pot obtine viza REMTII la vanzarea unui autoturism?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum pot obtine viza REMTII la vanzarea unui autoturism?

Buna ziua,

Detin o firma specializata in achizitia si revanzarea de autoturisme second-hand, masinile provin din afara Romaniei. In prezent, sunt nevoit sa ca pe factura de vanzare sa am aplicata viza REMTII de la primarie (asta ii permite cumparatorului sa o ia in evidenta primariei lui).

Pentru a obtine aceasta viza, este necesar sa iau auto in evidentele primariei mele, insa acest lucru nu este posibil fara efectuarea inspectiei tehnice RAR - deoarece la primarie am nevoie de CIV-ul autoturismului. Problema este ca programarea la RAR poate dura destul de mult - uneori chiar cateva saptamani - timp in care activitatea este blocata efectiv iar vanzarea nu este posibila (pentru ca nimeni nu cumpara pe incredere - iar oamenii sunt sceptici/tematori de cele mai multe ori).

Exista vreo solutie legala prin care se poate obtine aceasta viza REMTII de la primarie intr-un mod mai simplu, astfel incat vanzarea unui auto sa se poata realiza mult mai rapid?

Va multumeasc!
Ultima modificare: Vineri, 25 Aprilie 2025
cristyrandi, utilizator

Alte discuții în legătură

Tva achizitie auto sh my_me my_me Buna ziua, ati putea sa ma ajutati intr-o mica problema? Societatea a cumparat un auto second de la o persoana fizica din tara, auto care va fi folosit la ... (vezi toată discuția)
Srl achizitie-revanzare auto sh state membre ue Andra_Mari Andra_Mari Buna ziua. As dori sa deschid o firma care s-ar ocupa de achizitia si revanzarea auto second hand provenite din state membre UE. Intrebarile mele sunt: 1. In ... (vezi toată discuția)
Tva regim special bunuri second hand bernadette bernadette Buna ziua As dori sa achizitionez autoturisme secon hand din Germania de la persoane fizice Pentru a aplica regimul special trebuie sa depun o notificare la ... (vezi toată discuția)