avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua, Dacă o persoană este șomer și ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua, Dacă o persoană este șomer și participa la bursa ...

Bună ziua,
Dacă o persoană este șomer și participa la bursa locurilor de muncă (obligatoriu)unde a refuzat locurile de munca oferite poate rămâne fără ajutorul de șomaj?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Negrisor , utilizator 12:23, 27 Aprilie 2025
Legea 76/2002
art. 44
Încetarea plății indemnizațiilor de șomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
.....
e) la data refuzului nejustificat de a participa la servicii pentru stimularea ocupării și de formare profesională sau la data întreruperii acestora din motive imputabile persoanei;
...
Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj EuGaby EuGaby Buna seara!As dori sa-mi depun actele pentru somaj.Am lucrat ca asistent personal.Vreau sa stiu daca este obligatoriu sa ma inscriu la vreun curs oferit de ... (vezi toată discuția)
Pot refuza un loc de munca de la ajofm fiind somer? marinion marinion sunt somer, sunt inscris la un curs de recalificare si mi s-a dat reartitie la o fima ,locul de munca nu i-mi convine nu am mai lucrat in domeniul respectiv ... (vezi toată discuția)
Mai primesc indemnizatia de somaj daca nu particip la cursuri de recalificare? GotcuIoan GotcuIoan Daca cineva se afla in somaj,este obligat sa faca cursuri oferite de Biroul de Somaj Local,deoarece persoana care se afla in somaj,in plata este in ... (vezi toată discuția)