Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca este legala montarea usilor de termopan la intrarile de bloc si ce conditii trebuie respectate.
La blocul matusii mele de 80 de ani s-au montat doua usi de termopan, una dupa alta in acelasi spatiu (asa e blocul) si nu se mai ventileaza deloc holul.
In acest hol inchis ermetic este si teava de gaz.
Unde pot sesiza lipsa ventilatiei?
latka
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Da, e legal.Nu aveti unde sa sesizati, va vor opri imediat gazul. Sunteti obligati sa montati detector de gaze (pe acel hol si pe casa scarii) cu sistem automat de inchidere vana de alimentare gaz. Aveti posibilitatea sa sesizati acest lucru presedintelui de asociatie.
dar eu tin minte ca la controlul de la gaze de la mine de acasa au verificat daca avem aerisire in termopan, pe casa scarii nu conteaza? (presedintele de asociatie spune ca “a facut frumos“, nu intelege ca e periculos)
Da, vorbiti cu asociatia, sa-i cheme pe cei care au montat termopanele, sa ia geamurile si sa faca orificii cu supape de aerisire. Noi asa am facut pe balconul unde are baiatul nostru montata centrala.
latka
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Degeaba, ANRE prevede ca aceste spatii sa fie dotate cu sisteme automate de detectie gaz si inchidere alimentare, nu aerisitoare. [ link extern ] / [ link extern ]