avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... exista normative, legi etc referitoare la montarea de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

exista normative, legi etc referitoare la montarea de tamplarie tip termopan?

Intr-un bloc unde locuieste o prietena s-a inlocuit vechea usa de intrare cu una tip termopan, izoland total intrarea . De atunci mirosurile din subsol stagneaza la parter si deja miroase a mucegai.

Deoarece se pune problema inlocuirii usii de intrare si in blocul meu, va rog sa-mi spuneti daca exista normative, legi etc care sa reglementeze si sa oblige montarea unor aerisiri, ferestre de aerisire etc (avand in vedere si ca avem retea de gaze in bloc si multe centrale termice).
Ultima modificare: Luni, 15 Septembrie 2014
gev, utilizator
Cel mai recent răspuns: tomasso , utilizator 14:54, 23 Septembrie 2014
Nu am auzit pana acum de asa ceva...Poti cere administratiei rezolvarea pe cale amiabila a situatiei sau pur si simplu sa scoti singur garniturile usii B-)
eu ceream un raspuns serios ... si documentat
Se poate practica un gemulet pe partea fixa a termopanului.
Ultima modificare: Luni, 15 Septembrie 2014
elga50, moderator
Exista pe undeva un normativ care interzice montarea tamplariei cu geam tip termopan pe casa scarii pentru ca in caz de explozie tamplaria cu geam tip termopan se comporta ca un zid si nu permite eliberarea energiei prin golul de geam .Mai e pe undeva si obligativitatea de a monta senzor de gaze in caz ca ,totusi, se monteaza asa ceva.
Dar nu o sa va bage nimeni in seama. Ati declansa o adevarata revolutie in Romania in plina frenezie a polistirenizarii blocurilor.Si oricum pe langa riscul crescut de incendiu al polistirenului ce va mai pasa ca se adauga si riscul de explozie...:yeah:
Ca sa-i raspund si mai serios prietenului nostru am sa-i spun clar, ca nu exista nicaieri normative/legi/norme/recomandari privind montarea tamplariei in scara blocului. :bow:
Sper ca e suficient de documentat raspunsul acesta ptr. Dvs.
Ultima modificare: Luni, 15 Septembrie 2014
LUCk33ro, utilizator

Alte discuții în legătură

Ventilatia in cazul exitentei contoarelor de gaze individuale pe casa scarii. mateigeamina mateigeamina Buna ziua ! O sa incerc sa expun cat mai pe scurt si cat mai clar speta mea... Se da un bloc cu 4 etaje. Pe casa scarii exista 7 contoare de gaze, la ... (vezi toată discuția)
Detector de gaze in apartamente sode sode Va aduc in atentia Dvs.urmatoarea situatie. Acum 9 ani In urma desfiintarii centralei termice din cartierul unde locuiesc am montat o centrala termica proprie ... (vezi toată discuția)
Montare detector gaze numai daca ai termopan CYBORG CYBORG Buna seara! “Distrigaz” vrea sa monteze detector de gaze in apartamentele blocului unde locuiesc. Dar eu nu am termopan, am pastrat ferestrele-cu ... (vezi toată discuția)