Ajutati-ma va rog frumos cu un raspuns, urgent!!!!
Pot recupera banii dela un angajator in baza unei conventii civile incheiate cu acesta?
Sunt angajata de o luna si jumatate la o firma, am semnat CIM in care a fost trecut doar salariul minim, iar pentru restul banilor pe care ar trebui sa-i primesc (conform ofertei stabilite cu angajatorul) mi s-a spus ca voisemna o conventie civila, pe care pana acum nu am semnat-o.
Problema mare vien acum. Acum 2 saptamani mi-am dat demisia (cauzele nu au importanta) iar reactia angajatorului a fost una destul de urata, ceea ce ma face sa cred ca nu voi mai primi restul de bani (in afara celor din CIM); nu mi s-a spus clar ca nu ii voi primi dar atunci cand a trebuit sa primesc banii pt luna trecuta mi s-a spus ca sunt in proces de lichidare si ca voi primi banii doar dupa ce imi voi ridica si cartea de munca.
Astazi este ultima zi, am predat totul. Intrebarea mea este: sa insist sa semnez acea conventie civila, ma va ajuta cumva sa recuperez banii (adica ar obliga din punct de vedere legal angajatorul sa ma plateasca)? Sau nici macar nu este legala aceasta conventie civila si deci ar trebui sa nu o semnez si sa ma resemnez.
Mai am cam o ora la dispozitie, daca cineva are rabdare sa citeasca si sa ma ajute, mii de multumiri!!!!
Conventia civila nu se poate desfasura in parlalel cu un CIM, deci v-a inselat.Ar fi bine sa reclamati acest lucru la ITM si sa-l actionati in judecata pentru banii pe care vi i-a promis in plus,c it despre semnarea conc=ventiei nu ar aveqa nici un efect