avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, acum aproximativ in an am vandut o masina, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, acum aproximativ in an am vandut o masina, dandu-i ...

Buna ziua, acum aproximativ un an am vandut o masina, dandui cumpărătorului toate actele necesare, aceste la randul lui am inteles ca a vandut masina mai departe fara sa o inmatriculeze pe numele lui, masina am vazut-o de curand in trafic avand numerele pe care le avea cand era in posesia mea, ceea ce inseamna ca este in continuare pe numele meu, ce pot eu in acest caz, este legal sa folosească autoturismul inca pe numele meu?
Ultima modificare: Miercuri, 30 Aprilie 2025
Ana Maria Radu, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 04:29, 1 Mai 2025
Buna ziua

Dvs, dupa vanzarea masinii, ati radiat-o? Daca nu trebuie sa o faceti.
Din cate stiu eu cum radiezi o masina ne avand acte la ea??? Nu iti trebuie cartea masinii?

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Dvs, dupa vanzarea masinii, ati radiat-o? Daca nu trebuie sa o faceti.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din pacate pentru dvs. (nu sunteti prima persoana in aceasta situatie si nici ultima), legea e inca proasta in privinta asta, dupa trecerea celor 90 de zile pentru inmatriculare, se suspenda acel certificat vechi, dar proprietarul actual circula pina este prins si atunci se retine actul. Pentru a va putea apara de eventuale amenzi nu aveti la dispozitie decit instanta si decizia 4/2018 a ICCJ.
[ link extern ] /

Ana Maria Radu a scris:

[...]ceea ce inseamna ca este in continuare pe numele meu, ce pot eu in acest caz, este legal sa folosească autoturismul inca pe numele meu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce risc daca vand masina, o radiez fiscal dar nu radiez numerele? RAMONARAMMY RAMONARAMMY Bunam Vreau sa vand autoturismul pe care il detin, dar cel care il cumpara nu are bani sa plateasca si taxa de timbru (tin sa mentionez ca eu am ... (vezi toată discuția)
Cumparat masina cu taxa recuperata adina_geo adina_geo Asemanator unui alt membru ,am cumparat si eu de curand o masina la care am fost asigurat verbal ca taxa de inmatriculare nu a fost recuperata(deci am ... (vezi toată discuția)
Buna seara,anul trecut am vândut o mașină unui domn,dansul ... Andreea1816 Andreea1816 Buna seara,anul trecut am vândut o mașină unui domn,dansul nu a trecut mașina pe el și a \"vandut-o\"mai departe altei persoane,nici acea persoană nu a ... (vezi toată discuția)