avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Ce risc daca vand masina, o radiez fiscal dar nu ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Ce risc daca vand masina, o radiez fiscal dar nu radiez numerele?

Bunam
Vreau sa vand autoturismul pe care il detin, dar cel care il cumpara nu are bani sa plateasca si taxa de timbru (tin sa mentionez ca eu am inmatriculat-o castigand in instanta drept de inmatriculare fara plata taxei de poluare). vom face un contract de vanzare-cumparare pentru un autovehicul folosit, o voi radia de la autoritatea fiscala, dar daca radiez si numerele, noul proprietar nu va putea circula cu ea.ce risc daca nu radiez numerele? are vreo valoare contractul de vanzare-cumparare?daca noul proprietar isi scoate numere rosii pe numele lui, trebuie sa plateasca vreo taxa exorbitanta?
Multumesc si astept un raspuns care sa ma lumineze! :)
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:47, 10 Martie 2014
Daca cititi cu atentie,hotararea instantei prin care vi s-a admis cererea si ati castigat dreptul de inmatriculare auto fara plata taxei ,actiunea adresata instantei de judecata este asumaa de catre dv,neputand sa foloseasca tertului cumparator al bunului mobil
Si cumparatorul bunului mobil, poate beneficia de hotararea instantei daca apreciaza util si necesar sa solicite inmatricularea auto fara plata taxei
Vindeti masina cu contract de V/C si radiati-o fiscal, ii dati fiscalul si ii lasati numerele cumparatorului (de fapt asa se si procedeaza) apoi ...anuntati politia ca ati vandut masina. Restul este treaba cumparatorului, poate sa circule cu numarul si cu talonul dvs. pana la calendele grecesti (sau pana il prinde politia). Cumparatorul risca amenda, Dvs. nu mai riscati nimic.

Contractul de V/C are valoare de lege (intre parti).

Cumparatorul poate sa isi scoata numere rosii, sunt ieftine, dar ... numai 3 randuri, apoi daca vrea sa deplaseze masina o poate face doar pe platforma (adica nu pe roti).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumparat o masina si vreau sa merg cu ia cu nr proprietarului vechi hingheru001 hingheru001 salut .am cumparat o masina acum 1 saptamana am facut doar contract de vanzare cumparare . mi-a zis cineva ca pot merge decat 1 luna pentru ca a scris pe talon ... (vezi toată discuția)
Certificat fiscal cornel855 cornel855 Am urmatoare nelamurire . O persoana sa o numim Andrei aduce o masina din strainatate cu contract de vanzare cumparare intre el si cetateanul strain. Acesta ... (vezi toată discuția)
Am vandut masina fara certificat fiscal cyberpunk cyberpunk Buna ziua. In urma cu un an jumatate am cumparat o masina fara certificat fiscal. Dupa 3 luni de circulat cu ea cu numere rosii, am vandut-o. La fel fara ... (vezi toată discuția)