avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună ziua, Am o intrebare: Azi am fost prinsă ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună ziua, Am o intrebare: Azi am fost prinsă nescanand unele ...

Bună ziua,

Am o intrebare:
Azi am fost prinsă nescanand unele produse la supermarket, în valoare de 100 și ceva de lei, am plătit contravaloarea produselor, angajata nu a chemat pasa, eram la self scan.
Am plătit și am plecat.

În urmă cu alte dăți, s -a mai întâmplat să nu scanez produse, însă nu a văzut nimeni.
Dacă mă caută acum, m-ar putea da în judecată, dacă da, după cat timp știu ca am fost data in judecata și ce s-ar putea întâmpla?
Menționez ca valoarea produselor nescanate unde nu am fost prinsa a fost 400-600 lei în total
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 18:04, 30 Aprilie 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
În urmă cu alte dăți, s -a mai întâmplat să nu scanez produse, însă nu a văzut nimeni.
Dacă mă caută acum, m-ar putea da în judecată, dacă da, după cat timp știu ca am fost data in judecata și ce s-ar putea întâmpla?

Odată prinsă de o vânzătoare e posibil să fiți urmărită de acum încolo. Iar dacă mai furați și își iau filmările de pe camere la puricat, vă pot face plângere pentru tot ce n-ați scanat în ultimele trei luni:

Art. 296. -
(1) Plângerea prealabilă trebuie să fie introdusă în termen de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârşirea faptei.

Art. 228. -
(1) Luarea unui bun mobil din posesia sau detenţia altuia, fără consimţământul acestuia, în scopul de a şi-l însuşi pe nedrept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Opriți-vă, cu siguranță nu vreți să aveți cazier.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Aprilie 2025
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt.. Narcis2001 Narcis2001 Buna dimineața, am și eu o întrebare dacă puteți să mă ajutați, am furat dintr-un supermarket, și chiar îmi pare foarte rău.. prejudiciul este ... (vezi toată discuția)
Buna ziua un coleg de serviciu a furat mancare din magazin in ... amogus amogus buna ziua un coleg de serviciu a furat mancare din magazin in valoare de 1445 de lei si a fost prins la iesire de paznici recunoaste si regreta fapta ce ... (vezi toată discuția)
Daca am prins pe cineva la locul de munca că îmi umbla în geanta ... 1989Rda 1989Rda Bună ziua...daca am prins pe cineva la locul de munca că îmi umbla în geanta sa.mi afle salariul pentru că se făceau măriri in ziua aceea și primisem ... (vezi toată discuția)