Urmare unui accident rutier, politia mi-a trimis autoturismul avariat la reprezentanta auto pt constatare tehnica si de acolo, a fost dus intr-un parking auto spre a fi in siguranta. Cand am fost sa vad masina si ulterior cand am ridicat-o spre a fi dusa la reparatii, am constatat ca-i lipseau mai multe obiecte din dotare . Am depus plangere la politie; plangere in care aratam ca furtul a avut loc in incinta parking-ului auto, am martori care confirma continutul plangerii; am chiar si o inregistrare audio din care reiese ca administratorul acelui parking a luat radioul masinii, i-a pus pret si l-a expus in magazinul sau spre vanzare. Cu toate acestea, am dificultati in recuperarea totala si calitativa a prejudiciului, pe motiv ca faptasul nu-si recunoaste fapta si nu vrea sa-mi inapoieze lucrurile. Precizez ca un martor a fost amenintat de catre faptas si ca faptasul este prieten cu colegi ai politististului care se cupa de caz.
Ce pot sa fac in aceasta situatie?
Eu va sfatuiesc sa faceti o adresa catre procurorul care supravegeaza acest caz (prin serviciul Registratura, pastrand o copie cu viza) in care sa va precizati punctul de vedere sustinut cu probe si prin care sa solicitati un raspuns oficial in termen legal...
in situatia in care imi inapoiaza obiectele, dar nu corespund calitativ si cantitativ pot sa le refuz solicitand altele sau cantravaloarea in bani (bazata pe o oferta de pret din partea firmei de unde am cumparat masina)?
Daca va inapoiaza lucrurile cu atat mai mult este evidenta fapta:) In acest caz aduceti un martor in momentul cand vi le inmaneaza, pastrati lucrurile si ulterior va constituiti parte civila pentru a va recupera integral prejudiciul cauzat.