avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... avocat din oficiu
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

avocat din oficiu

cine a mai apelat la un avocat din oficiu
cui s-a adresat?
Baroului , instantei, asociatiei care are fonduri de la uniunea europeana in acest sens?
cum a decurs...
Cel mai recent răspuns: alinda , utilizator 08:32, 17 Februarie 2010
Cf. art. 74 C.pr.civ. asistenta judiciara se cere in scris si se depune la instanta de judecata pt. situatiile pr. la art.75 al.1 pct.1(acordare de scutiri, reduceri reesalonari) sau la baroul avocatilor pt. situatiile prevazute la art.75 al.1 pct.2 (apararea si asistenta gratuita asigurate prin avocat delegat de barou).
Asistenta judiciara poate fi acordata oricand in timpul judecatii, in totul sau numai in parte.
Daca este vorba despre o cauza penala in care asistenta juridica este obligatorie, instanta face demersuri catre barou in sensul desemnarii unui avocat din oficiu. In civil, puteti face o cerere instantei pentru asistenta juridica gratuita sustinuta si de dovezi care sa ateste lipsa veniturilor pentru plata onorariului unui avocat.
Va duceti la Baroul de care apartineti cu o cerere prin care solicitati un avocat din oficiu si cu fluturasul de salariu/ cuponul de pensie/ somaj prin care dovediti ca nu va permiteti un avocat ales

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru ContSters79057 ContSters79057 As dori sa stiu in ce situatii se poate solicita reducerea taxei de timbru, aceasta urmand a fi in jur de 7000 lei , iar eu in acest moment nu ... (vezi toată discuția)
Cum aflu avocatul din oficiu aidu aidu Admite cererea. Acordă asistenţă juridică gratuită petentului, pe tot parcursul procesului şi dispune desemnarea unui apărător din oficiu conform Legii ... (vezi toată discuția)
Avocatul poporului macsinciuc viorel macsinciuc viorel As dori sa stiu, daca avocatul poporului ma poate reprezenta intr-un proces pentru pensia alimentara daca nu am banii necesari pentru intentarea procesului si ... (vezi toată discuția)