avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... orar de liniste+ justificare cheltuieli de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

orar de liniste+ justificare cheltuieli de bloc

Buna ziua,

va rog lamuriti-ma si pe mine asupra a 2 chestiuni:

1. este vreo prevedere care spune ca numai politia poate stabili un anumit orar de liniste al unei scari de bloc?? la noi, prin sedinta a scarii de bloc s-a hotarat un anumit orar de liniste (15.00-18.00, respectiv 22.00-06.00) si administratorul nu vrea sa il afiseze sub acest pretext, timp in care anumiti locatari (chiriasi) tin petrecere dupa petrecere, ca doar "nu exista orar de liniste"!!

2. daca administratorul nu este cel ce face citirea repartitoarelor din apartament, ci o fac eu si o dau sub semnatura, cu data si toate informatiile necesare, are voie sa imi puna la cheltuieli suma de 5 lei, pentru acest serviciu, pe care de fapt nu-l efectueaza? pot sa refuz neplata acestei sume?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:55, 13 Februarie 2010
Sa stabilim o chestiune de principiu dupa care raspund si la intrebari:

Toate hotararile si deciziile intr-o asociatie de proprietari sunt luate de proprietari in adunarile generale sau de catre comitetul executiv din care face parte si presedintele asociatiei, ca reprezentant al proprietarilor.
Administratorul este un angajat al asociatiei si el nu are a hotari sau decide altceva decat au hotarat proprietarii. Asociatia este a proprietarilor, nu a administratorului.

Programul de liniste trebuie pus la avizier si comitetul executiv trebuie sa aiba in vedere respectarea lui, prin atentionarea proprietarilor buclucasi, facand apel la colaborarea cu politistul de proximitate etc.

Daca acei 5 lei constituie comision pentru citirea contoarelor de apa (nu de caldura) si administratorul nu face aceasta citire, sigur ca nu trebuie sa va incaseze acei bani.
In afara de citirea propriu-zisa a apometrelor, tot ce tine de evidenta si calculul consumului de apa intra in atributiile lui de administrator, deci in salariul cu care este platit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citire lunara apometre de catre administrator cu taxa de 2 lei DLaura DLaura Confruntandu-ma cu o problema ivita in cadrul Asociatiei de proprietari a blocului unde locuiesc, avand calitatea de proprietar, am rugamintea daca puteti sa ... (vezi toată discuția)
Renovare. precauție deranj bloc Irina_sebea Irina_sebea Buna seara, As dori sa stiu, in cazul unei renovari la un apartament dintr-un bloc, stiind ca vor fi si \"zgomote\" din partea meseriasilor(mai ales pentru ... (vezi toată discuția)
Citirea apometrelor Mihai 2009 Mihai 2009 Buna ziua ! Ma intereseaza cine are obligatia citiiri apometrelor de apa rece din apartamente si cum se procedeaza? Multumesc anticipat ! (vezi toată discuția)