avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum putem vinde?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum putem vinde?

Tatal meu detine o locuinta in baza legii 61/1990,locuinta pe care vrem sa o cedam (vindem) Problema este ca atunci cind s-a facut lichidarea IAS-ului pe a carui teren sunt construite locuintele, chiriasilor de atunci li s-a intocmit act de proprietate doar pe casa nu si pe teren. Din cunostintele mele stiu ca legea 61/90 spune ca proprietarul poate folosi terenul atat timp cat exista locuinta.Spuneti-mi o cale legala prin care tatal meu sa-si cedeze toate drepturile asupra imobilului catre noii proprietari,pentru ca neexistand act pe teren nu se poate pune problema unui contract de vanzare-cumparare. multumesc!
Cel mai recent răspuns: Teodor Dobrean , Notar 10:49, 23 Februarie 2010
1. Se face o cerere la primarie in temeiul art. 36 din Legea nr. 18/1991 si se solicita ca primaria, dupa ce verifica situatia juridica a terenului sa propuna prefectului sa emita un ordin prin care sa fiti improprietariti;
2. Prefectura emite ordinul la propunerea primariei si dupa acest lucur va puteti intabula in CF si asupra terenului.
3. Dupa intabulare puteti dispune cum doriti de casa si teren. Intreaga procedura dureaza cam 3-4 luni.
4. Daca primaria refuza sa faca propunerea ori prefectura sa emita ordinul aveti o actiune la judecatoria in circumscriptia careia se afla terenul, actiunea fiind intemeiata tot pe prev. din Legea nr. 18/1991.
u.b.i.k. a scris:

1. Se face o cerere la primarie in temeiul art. 36 din Legea nr. 18/1991 si se solicita ca primaria, dupa ce verifica situatia juridica a terenului sa propuna prefectului sa emita un ordin prin care sa fiti improprietariti;
2. Prefectura emite ordinul la propunerea primariei si dupa acest lucur va puteti intabula in CF si asupra terenului.
3. Dupa intabulare puteti dispune cum doriti de casa si teren. Intreaga procedura dureaza cam 3-4 luni.
4. Daca primaria refuza sa faca propunerea ori prefectura sa emita ordinul aveti o actiune la judecatoria in circumscriptia careia se afla terenul, actiunea fiind intemeiata tot pe prev. din Legea nr. 18/1991.

exista o cerere tip sau un model va rog?
Ultima modificare: Marți, 23 Februarie 2010
210, utilizator
Raspuns corect si la obiect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren in folosinta vesnica belcris14 belcris14 Va rog frumos sa ma sfatuiti in urmatoarea situatie.Bunica mea este mostenitoarea (certificat mostenitor) unei case+teren (Constanta) in urma decesului ... (vezi toată discuția)
Ordinul prefectului Adriana_StefaniaDragomir Adriana_StefaniaDragomir Sunt proprietara unei case obtinuta ca mostenire la decesul tatalui meu(mamafiind decedata cu mult timp in urma). Am obtinut certificatul de mostenitor asupra ... (vezi toată discuția)
Proprietate teren ioana bordei ioana bordei tata a construit fara autorizatie (!) o casa pe proprietatea statului. a intabulat-o in justitie dar nu si terenul. avocatul i-a spus ca terenul se obtine prin ... (vezi toată discuția)