Am avut o datorie mai veche la C. pentru care m-am judecat direct cu ei, nu cu o firma de recuperari.Asta se intampla in anul 2003-2004. Initial cred ca am pierdut procesul, dar cred ca s-a facut apel (sau cum se cheama) si de atunci nu mai stiu ce s-a intamplat, deoarece am pierdut contactul cu avocatul de atunci si nici nu mai am vreun document. A trecut mult timp si nici nu mai imi aduc aminte multe detalii. Intrebarea este:
Daca am pierdut procesul, sa presupunem, si s-a emis o hotarare irevocabila, in cat timp se face executarea silita? Exista un termen de prescriere a recuperarii datoriei? Se mai percep penalizari sau dobanzi de la momentul procesului si pana acum?
Cum pot afla verdictul procesului daca nu mai stiu date cum ar fi numarul dosarului sau altele?
Ca principiu se judeca pe judecatoria domiciliului dvs, va duceti la judecatoria respectiva la arhiva si solicitati acolo.
Cu prescriptia e greu de spus acum daca la 3 ani de la hotararea ramasa definitiva ( trebuie aflata hotararea atunci gasim si termenul de referinta) au depus hot la un executor atunci nu e prescrisa cel mult e perimata, daca insa cu acea hot nu au facut nimic la 3 ani se prescrie.
Esentiala e hotararea de acolo se pot face verificari si calcule.
Va multumesc pentru lamuriri! Totusi, stau si ma gandesc ca daca pana la momentul acesta nu am primit nimic de la un executor sunt sanse sa se fi prescris. Se mai percep penalizari, dobanzi, etc de la data obtinerii hotararii si pana in prezent sau pan la data executiei?
Cum functioneaza executia? Ti se opreste un procent din salariu, ti se vand bunurile? Pana unde se poate ajunge?
Daca instanta de judecata nu a dispus prin hotarare,la suma obligata la plata nu se vor aplica penalizari
Pot fi aplicate insa diferente reprzentand reactualizarea sumei cu indicele de inflatie
In caz ca se demareaza procedura executiei silite ,executorul urmeaza sa solicite instantei de judecata incuviintarea executarii titlului executoriu,se intreprind formalitatile legale de comunicare catre debitor.
Acesta,are posibilitatea in termen legal sa formuleze contestatie impotriva executarii ,sau sa accepte obligatiile dispuse de instanta.
Debitorul poate solicita executorului esalonarea platii intr-un timp reciproc convenit.
Daca debitorul prezinta dezinteres si refuza sa dea curs procedurilor initiate de executor ,acesta poate dispune executarea silita asupra bunurilor aflate in evidenta fiscala a debitorului
Revin tot la problema cu executarea. Daca, sa presupunem prin reducere la absurd, ca datornicul nu are bunuri imobiliare, salariu foarte mic, dar este asociat la o firma, poate fi executata societatea comerciala in numele datoriei asociatului? Exista o lege in acest sens?
Daune cominatorii
wap54
Dupa ce am obtinut hot. irevocabila si executorie, ANRP ne tot face contestatii in anulare, pentru ca tot urmeza un proces pe o astfel de contestatie, pot cere ... (vezi toată discuția)