Buna ziua ,asi avea nevoie de ajutorul dv..Eu cu sotia mea (eu Roman ea Italianca) avem de gand sa deschidem un srl imobiliar in romania (noi stam in italia) problema este ca nu reusesc sa intaleg ce documente ne trebuie si in mod special ce documente trebuie sa prezinte ea ca cetatean italian? si daca este posibil de a deschide si o filiala in italia ? exzista un sit pe net unde pot sa iau toate informatiile necesare ? va multumesc anticipat .
Uite ce spun instructiunile ORC:
13. Certificatele de cazier fiscal pentru asociaţii sau reprezentanţii legali ai societăţii comerciale, care au domiciliul/reşedinţa/sediul în România sau pentru persoanele fizice sau juridice străine, care au această calitate şi sunt înregistrate fiscal în România sau, după caz, declaraţia autentică pe propria răspundere a persoanei fizice cetăţean străin în nume propriu sau ca reprezentant al persoanei juridice străine care nu este înregistrată fiscal în România din care să rezulte că nu are datorii fiscale, în original şi, după caz, traducerea realizată de un traducător autorizat a cărui semnătură să fie legalizată de un notar public;
Deci trebuie sa dea o declaratie autentica ca nu are datorii fiscale
Succes!
Multumesc pentru informatii,stiti cumva daca exzista alte forme socetari care nu au nevoie de astfel de declaratii ?am auzit des pe net ceva despre anumite socetati offschior.Ce puteti sa imi spuneti ? Va multumesc anticipat.
Societate offshore, la "limita" , in care anonimatul adevaratilor proprietari, utilizarea reprezentantilor, un domiciliu social in afara jurisdictiei de infiintare permit evitarea impozitului pe societati. Societatea plateste in general un impozit forfetar simbolic.
In Romania sau Italia nu se pot infiinta astfel de societati.
Ca exemple de state unde se pot infiinta astfel de firme :Cipru, Elvetia, Irlanda sau Insulele Virgine Britanice, Hong Kong.
Ti-am citat dintr-o carte scrisa de francezul Claude Dauphin in 1999 intitulata "Ghidul cu adevarat practic al Paradisurilor Fiscale"
Uite si o informatie de ultima ora:
Franta a realizat o "lista neagra" care cuprinde 18 tari considerate paradisuri fiscale, iar companiile frantuzesti care activeaza in respectivele state vor fi taxate suplimentar.
Aceste tari nu sunt membre ale Uniunii Europene, dar figureaza pe lista stabilita de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), scrie AFP.
Pe lista se afla zona Caraibe, cu sapte tari, inclusiv Costa Rica si Panama, dar si Brunei, Filipine sau Liberia. Franta intentioneaza sa refaca aceasta lista in fiecare an.
Conform noii decizii, Parisul va taxa cu 50% (fata de procente de 0-33% pana in prezent) pentru dividendele, dobanzile si redeventele platite de catre entitatile franceze.