avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... pot face plangere penala pentru aceste motive?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

pot face plangere penala pentru aceste motive?

V-am mai scris despre problemele mele de un timp in coace.........(4-5 luni)!Am castigat procesul cu angajatorul si azi am fost sa depun cererea pentru repunerea in drepturi (am cerut reintegrarea (a fost admisa de instanta)>Comunicarea care am primit-o pe 3.02.2010 insa nu e definitiva si mi s-a comunicat ca vor face recurs iar drepturile salariale nu le primesc deoarece nu sunt bani!Dupa aceasta discutie mi s-a comunicat verbal de catre directorul unitatii (care este marioneta) ca imi vor reduce 1/2 norma ce am avut-o la desfacerea cim la 1/4 deoarece s-au redus nr de copiii din unitate!Problema mea este urmatoarea(fara a se interpreta gresit)
1.mi s-a desfacut cim fara sa fi fost convocat consiliul de administratie si sunt singura din centrul de executie bugetara care am fost afectata!(desi la acea data erau posturi vacante neocupate care mai tarziu s-au ocupat cu pensionari!,logic,legal era sa se reduca posturile vacante cf legii 329!)si sunt si unica intretinatoare a familiei!
2.in situatia descrisa mai sus se afla majoritatea functionarelor din unitatile din subordine (in toate unitatile nr de copii sunt sub nivelul normativelor de incadrare) deci logic si corect ar fi sa se reduca la toata lumea (nu sunt rea!cu alta diferenta ca nici unul din angajati nu este unic intretinator!)
3.nu am avut abateri,nu am fost sanctionata nu mi s-a imputat nimic doar ca am deranjat niste aranjamente personale ale ordonatorului de credite si am avut tupeul sa fac public acest lucru.....
4 Directorul unitatii(angajatorul) a fost obligat sa-mi desfaca cim la insistentele directorului ordonator de credite pe care l-am deranjat....
5.sunt lider de sindicat in unitate si cu toate astea mi-au desfacut cim desi lucrez de 20 de ani aici......si normal trebuia sa particip ca reprezentant al angajatilor la consiliul de administratie cand s-au propus reducerile de personal!(insa nu am fost convocata la acea sedinta).
Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: pacurariu maria , utilizator 19:35, 13 Februarie 2010
anulati in instanta hotararea consiliului de administratie ce sa tinut fara participarea dvs, ca lider de sindicat
Daca in hotarare se specifica reangajarea pe acelasi post si avand aceleasi drepturi salariale, iar aceasta hotarare (ramasa definitiva) nu se respecta, puteti face plangere penala.
Multumesc mult!Insa trebuie sa precizez faptul ca acea hotarare a consiliului de admin.poate nici nu exista pentru ca nu mi-a fost aratata niciodata iar 2 dintre directorii participanti mi-au confirmat faptul ca nu exista nici o semnatura de-a lor pe procesul verbal!Mai mult aceasta hotarare a fost luata in luna august iar acum dupa cate cunosc eu e cam tarziu sa faci plangere pentru ceva ce nici nu stiu daca exista si termenul e si asa cu mult depasit!
Totusi sincer as vrea sa rezolv acest abuz care se petrece in mai toate unitatile cu directori care sunt numiti pe criterii politice si de prietenie nicidecum pe competente!Adevarati dictatori!
Va multumesc inca o data pentru bunavointa cu care mi-ati raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs si amenintarea angajatorului pacurariu maria pacurariu maria Data post: Vineri, 12 Februarie 2010, 04:40 Subiect: Am fost din nou amenintata de angajator V-am mai scris despre problemele mele de un timp in ... (vezi toată discuția)
Am fost din nou amenintata de angajator pacurariu maria pacurariu maria V-am mai scris despre problemele mele de un timp in coace.........(4-5 luni)!Am castigat procesul cu angajatorul si azi am fost sa depun cererea pentru ... (vezi toată discuția)
Probleme reprezentare sindicat oanaportar oanaportar Buna ziua ! Problema cu Sindicatul salariatilor - va rugam lamuriri: - daca la sedintele Consiliului Administrativ al institutiei nu poate fi prezent ... (vezi toată discuția)