avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurarea medicala a unui cetatean strain dupa ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurarea medicala a unui cetatean strain dupa casatorie

Buna ziua,

Se poate asigura un cetatean strain la Casei Nationale de Asigurari de Sanatate dupa incheierea casatoriei cu un cetatean roman?
Cetateanul strain nu este rezident inca, dar in vederea obtinerii cartii de rezidenta ii trebuie adeverinta de asigurare medicala.
Mentionez ca cetateanul nu obtine venituri impozabile in Romania.

Va multumesc,
Adriana
Cel mai recent răspuns: alinacasaru , utilizator 23:51, 2 Mai 2012
asigurarea la care va referiti este una temporara si trebuie incheiata la o societate de asigurare si dupa ce isi obtine rezidenta, dreptul de munca si va avea un loc de munca, va beneficia si de asigurarea medicala de stat (asta daca va lucra legal si daca i se vor plati contributiile aferente salariului)
Nu sunt de acord cu raspunsul de mai sus, pentru obtinerea cartii de rezidenta trebuie sa dovedesti ca platesti asigurarea sociala de sanatate. Oricine poate plati asigurarea facultativa de sanatate, prezentand niste acte la CASMB-ul sectorului de care apartine.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere rezidenta in romania pentru cetatean strain ema-ana ema-ana Buna ziua! Sotul meu este cetatean turc si suntem casatoriti de 2 ani de zile.Este posibil ca sotul meu sa obtina rezidenta in Romania , in situatia in care ... (vezi toată discuția)
Rezidenta perrmanenta-certificatul de inregistrare-c.i. ContSters88413 ContSters88413 Sunt cetatean Grec, medic rezident(cu taxa) si de 9 ani in Bucuresti. Dupa ce imi finalizez specialitatea as vrea sa ma stabilesc definitiv in Romania. As ... (vezi toată discuția)
Casatorie cetatean eu cu cetatean non-eu si cartea de rezidenta Joana77 Joana77 Buna Ziua, Ma numesc Ioana si sunt cetatean roman si viitorul meu sot este cetatean indian.La anul in luna Ianuarie,ne vom casatori civil in India la ... (vezi toată discuția)